Buszon a tantestület

2009. április 15., szerda, Közélet

Majdnem minden negyedik háromszéki pedagógus naponta ingázik városról falura, illetve fordítva, ami nagyságrendben azt jelenti, mintha a megye négy legnagyobb középiskolájának teljes tantestülete utazó tanár lenne.

A nyolcszázhatvankilenc ingázó többsége falun tanít, de olyan eset is van, például Bodokon, hogy az odavaló pedagógus Sepsiszentgyörgyre jár naponta, a megyeközponti pedig Bodokra kocsikázik minden reggel. Délben kettőkor pedig sem itt, sem ott nincs ingázó a tanáriban, órák után mindenki indul haza — sérelmezi a megyei főtanfelügyelő, aki szerint az önkormányzatoknak kellene helyben marasztalnia a tanítókat, tanárokat azzal, hogy többek között szolgálati lakást ajánlanak fel számukra. Hol vagyunk mi még ettől, amikor az is előfordul, hogy az önkormányzat hónapokig nem fizeti ki az utazási költségeket, az oktatóknak járó ajándékjegyekről pedig inkább megfeledkeznek. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2009-04-15: Közélet - x:

Visszakapott erdő

Kézdivásárhely a Bákó megyei Szaláncfürdő (Slănic Moldova) közigazgatási területén 2004 júniusában visszakapott az 1968-as megyésítéskor átkerült erdeiből 1456 hektárt.
2009-04-15: Közélet - x:

Ellenőrzik a lacikonyhákat

Nem működtethet akárki vásári lacikonyhát — hívta fel a figyelmet dr. Sikó-Barabási Sándor. A megyei főállatorvos a hamarosan beinduló város- és falunapok, különböző közösségi, főként szabadtéri ünnepek, rendezvények kapcsán szögezte le, hogy az ilyenkor elszaporodó alkalmi kifőzdék számára nem elegendő az önkormányzati, szervezői engedély, hiszen az ilyen tevékenységek is élelmiszer-biztonsági szempontból kockázatot hordoznak, s megfelelő szakengedélyhez kötöttek.