Háromszéki DiáknapokSorban álltak a részvételért — Váry O. Péter

2009. április 16., csütörtök, Közélet

Ha még húsz évvel ezelőtt mindennapos jelenség volt, manapság az megy ritkaságszámba, ha valahol egymás sarkát taposva állnak sorban. Pedig nem osztottak semmit a Kovászna Megyei Művelődési Központnál azon a reggelen, melyre virradó éjszaka a diákok tömött sorokban cövekeltek az intézmény ajtaja előtt, olyannyira elszántan, hogy egyikük még az ajtóhoz is odaláncolta magát — elsőségét ekként is hangsúlyozandó.

Nem osztottak semmit, csupán az idei Há­romszéki Diáknapokra jelentkeztek a gyerekek, s mert tudták, a helyek száma korlátozott, hát minden eszközt bevetettek, hogy le ne maradjanak. És ez a túljelentkezés — a Kovászna Megyei Művelődési Központ tizenhat, egyenként húszfős csapat számára szervezi a vetélkedőt, a sepsiszentgyörgyieknek fenntartott tizenkét helyre tizenheten pályáztak — a legjobb bizonyítéka az immár ötödik kiadást megérő Háromszéki Diáknapok népszerűségének (mellékesen: nem csak a diákok körében népszerű a vetélkedő, de fontosságát-jelentőségét vállalkozók is értik, került is támogató a rendezvényre). A túljelentkezés egyébként már tavaly is gondot jelentett, a szervezők szerint azonban a rendezvény struktúrája és a diákszervezők felkészültsége nem enged meg ennél népesebb részvételt, a létszám növelése a minőség rovására menne, s a résztvevők elvárásait sem tudná teljesíteni. Így hát jövőre a beiratkozás módszerén változtatnak — ígérik.

Ami a május 14—16. között zajló vetélkedőt illeti, a szervezők különböző ügyességi, sport-, kreativitási versenyszámokat találtak ki, hogy pontosan milyeneket, annak titokban tartásáról a ködösítő megnevezések gondoskodnak. A diákok ugyanis csak a próbák előtt tudják meg a versenyszám leírását és szabályait, így az előzetes felkészülés kizárt — remélik legalábbis a szervezők. A vetélkedő felépítése ismert, az első két napon összegyűjtött pontok alapján az első öt csapat kerül be a döntőbe, ők küzdenek meg a legügyesebb háromszéki diákcsapat címért.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-04-16: Közélet - x:

Sugároz a Székely TV — Mózes László

Április 14-én, hétfőn zenés műsorral indult az új sepsiszentgyörgyi tévécsatorna, a Székely TV. Az adónak mintegy tizenöt fős a csapata — közölte lapunkkal Gyurka Lóránt marketingigazgató.
2009-04-16: Közélet - x:

Kopjafa Kónya Ádám emlékére

A hét elején bensőséges családi, baráti és osztálytársi részvétellel kopjafát helyeztek el a sepsiszentgyörgyi református temető Vártemplomra néző kriptasorának egyikére, a Kozma—Kónya család sírhelyének külső falára.