Sugároz a Székely TV — Mózes László

2009. április 16., csütörtök, Közélet

Április 14-én, hétfőn zenés műsorral indult az új sepsiszentgyörgyi tévécsatorna, a Székely TV. Az adónak mintegy tizenöt fős a csapata — közölte lapunkkal Gyurka Lóránt marketingigazgató.

Egyelőre szórakoztató, átvett műsort közvetítenek 8—24 óra között, terveik szerint a Szent György-napokra jelentkeznek saját gyártású adással, híradót és több tematikus műsort ígérnek. Az adó az RDS-RCS kábelhálózatban fogható az Euronews hírtelevízió eddigi helyén.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-04-16: Közélet - x:

Bezárhatják a szülőt, ha koldulásra kényszeríti gyermekét — Fekete Réka

Sepsiszentgyörgyön és környékén legalább tíz állandó, de sokkal több időszakosan kolduló gyermekről tud a megyei gyermekvédelmi hivatal. A kéregetés törvénybe ütköző, az a szülő pedig, aki erre kényszeríti gyermekét, akár börtönbüntetést is kaphat.
2009-04-16: Közélet - x:

Sorban álltak a részvételért (Háromszéki Diáknapok) — Váry O. Péter

Ha még húsz évvel ezelőtt mindennapos jelenség volt, manapság az megy ritkaságszámba, ha valahol egymás sarkát taposva állnak sorban. Pedig nem osztottak semmit a Kovászna Megyei Művelődési Központnál azon a reggelen, melyre virradó éjszaka a diákok tömött sorokban cövekeltek az intézmény ajtaja előtt, olyannyira elszántan, hogy egyikük még az ajtóhoz is odaláncolta magát — elsőségét ekként is hangsúlyozandó.