Akik mindig adnak

2009. április 17., péntek, Közélet

Állandó segítőkészségük közismert, tűz legyen, vagy árvíz, bármily természeti katasztrófa sújtson, vagy ártó emberi szándék romboljon, ők mindig ott vannak.

Persze, munkahelyi kötelességük, és többnyire hivatásbeli elkötelezettségük is, arra azonban senki nem kényszeríti őket, hogy időközönként saját pénzükből nemes célokra áldozzanak. Teszik mégis, ünnepekkor gyerekeknek, időseknek, rászorulóknak gyűjtenek, minden kínálkozó alkalommal — így tegnap is, amikor a sepsiszentgyörgyi Csíki negyedi sürgősségi központ gyerekeinek vittek édességet, ruhát, élelmet, két riasztás között még kicsit el is játszva velük. Hivatalosan Mihai Viteazul Megyei Készenléti Felügyelőség a nevük, mindközönségesen csak tűzoltóknak hívjuk őket. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-04-17: Közélet - x:

Senkit sem büntettek

A héten is fokozott mértékben ellenőrzi a szakhatóság a húsvéti élelmiszerek forgalmát. Dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos kérdésünkre elmondta: az előző héten néhány figyelmeztető jellegű felszólítást adtak, ám olyan kihágás, amelyet büntetni kellett volna, nem akadt Háromszéken.
2009-04-17: Közélet - x:

Trópusi klímában

Szotyorban a Bedő-porta csak egyike azoknak, ahol gyökeret vert az egyre jobban jövedelmező virágkertészet.