Szentgyörgy-napokDancs Annamari musicaldalokat énekel — Mózes László

2009. április 18., szombat, Magazin

Dancs Annamari, Tarján Pál és a Brassói Opera közreműködésével különleges zenei produkció készül a Szent György-napokra. A korábban is bemutatott operettrészletek mellett a sepsiszentgyörgyi könyűzene-énekesnő musicaldalokat ad elő jövő vasárnap, április 26-án 19.30 órától a prefektúra épülete melletti nagyszínpadon, közvetlenül az idei városünnepet lezáró Koncz Zsuzsa-koncert előtt.

Dancs Annamari szerint a mostanihoz hasonló előadásra még nem került sor Szentgyörgyön, a produkció egyediségét nem csak Tarján Pál budapesti tenorral való újbóli fellépése jelenti, hanem a Brassói Opera zene- és balettkarának közreműködése is (vezényel Dorel Munteanu). A másfél órásra tervezett műsort az előadók az általuk legszebbnek tartott operett- és musicaldalokból válogatták össze.

Az énekesnő két évvel ezelőtt (2007 őszén) Tarján Pállal közösen készített egy operettlemezt, melynek megjelenése után több sikeres erdélyi turné következett. Ezt a projektet tovább akarták fejleszteni, a művészpáros ,,merészebb lépésre" szánta el magát, így most lemezük legkedveltebb dalait — újdonságokkal kiegészítve — nagyzenekari kísérettel, a balettkar közreműködésével mutatják be. A Brassói Opera művészeivel jó az együttműködésük, Török Attila művészeti titkár segítségével három hónapja folynak a próbák.

Évek óta kedvenc zenei műfajaim közé tartozik a musical, külföldön már láttam néhányat ― amerikai turném során a Broadwayen Az operaház fantomját ―, mindig is szerettem volna beiktatni műsoromba néhány ,,musicalslágert" ― meséli Dancs Annamari. ― Most jött el ennek az ideje, annak ellenére, hogy Romániában ennek a műfajnak nincs hagyománya, vélhetően a színrevitel hatalmas költsége miatt, ugyanis sem díszletben, sem rendezésben, sem zeneileg nem lehet eltérni a Broadwayen bemutatott előadástól, vagyis nem lehet spórolni, egyszerűsíteni. A legnagyobb gondot a musicalkották beszerzése jelentette, melyeket ,,az utolsó pillanatban" egyenesen Londonból szerezték meg, így a közönség olyan remekművekből hallhat majd részleteket, mint Az operaház fantomja vagy a Szépség és a Szörnyeteg, továbbá felcsendülnek a West Side Story, a My Fair Lady, valamint A csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Víg özvegy slágerei is. A Sepsiszentgyörgyön látható, hallható gálaműsor premierjét a Brassói Operában tartják április 25-én 18.30 órakor, az érdeklődés kapcsán pedig Annamari örömmel újságolja: a jegyek mind elkeltek. ― Nagyon drukkolok, hogy ez a különleges műsor, ami egyben nagyon költséges produkció is, jól sikerüljön, és örülök, hogy ez létrejöhet a Szent György-napokon ― teszi hozzá.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-04-18: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a komollói
vitéz id. DIMÉNY JÁNOS
életének 89. évében rövid szenvedés után örökre megpihent.
Drága halottunktól a Barót városi ravatalozóháznál búcsúzunk 2009. április 18-án 13 órakor.
Földi maradványait a komollói temetőben helyezzük örök nyugalomra 15.30-kor.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
H. L.
2009-04-18: Magazin - x:

Jubileumi aranyérem

I. Károly román király születésének 170. évfordulójára arany pénzérmét adott ki a Román Nemzeti Bank a gyűjtők örömére.