Pályázat

2009. április 18., szombat, Magazin

Iskola a határon — a Bolyai Egyetem múltja és jövője címmel kolozsvári székhelyű és országos ifjúsági szervezetek pályázatot hirdetnek, amelyre várják az egykori bolyais diákok és tanárok írásait a következő témakörökben: Diákélet a Bolyai Egyetemen; ,,Összevonás" diákszemmel; A Babeş—Bolyai Tudományegyetem létrehozásának következményei.

Pá­lyázni bármilyen írásművel, visszaemlékezéssel lehet, melynek terjedelme 2—5 A4-es oldal. Az 50. évforduló alkalmából gyűjtést is szerveznek. Olyan tárgyakat (pl. bolyais ellenőrző, egyenruha), fényképeket, dokumentumokat, archív felvételeket keresnek, amelyek a Bolyai Egyetemhez kapcsolódnak. E relikviákat egy kiállítás keretében mutatják be. Az írásokat és tárgyakat 2009. április 23-ig lehet leadni a Kolozsvári Magyar Diákszervezet irodájában, az esszéket elektronikus úton is elküldhetik a következő címek valamelyikére: office@kmdsz.ro, emi@magyarifjak.org. Érdeklődni a KMDSZ-irodában a Petőfi (Avram Iancu) utca 21. szám alatt, telefon: 0788 251 026, 0264 595 700, irodaszolgálat: 9 és 19 óra között, e-mail cím: office@kmdsz.ro vagy az EMI-irodában a Mócok út 4/6. szám alatt, e-mail cím: emi@magyarifjak.org, telefon: 0743 030 628, 0264 599 222, irodaszolgálat: 9 és 13 óra között.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-04-18: Magazin - x:

Pápai bulla a romok között

Egy 1294-ből származó pápai bulla került elő a földrengés sújtotta közép-olaszországi L’Aquilában. A felbecsülhetetlen értékű dokumentumot az április 6-án a Margherita-palota súlyosan megrongálódott tornyának romjai között találták meg.
2009-04-18: Kiscimbora - x:

A farkasokat szerző ló (népmese)

Egy szegény embernek volt egy szürke lova, avval kereste családjának a mindennapit. Telt-múlt az idő, egyszer csak nagyon elfáradt az a szürke ló magában.