Tömeges elbocsátás BarótonSzáznál többen kerülnek utcára

2009. április 18., szombat, Közélet

Feszült a helyzet Baróton a Minservrom bányaipari cég tömeges elbocsátás előtt álló alkalmazottjai körében — közölte lapunkkal Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-hivatal igazgatója. Száznál többen három hónapja nem kaptak fizetést, s már csak a munkanélküli-segélyben reménykednek.

A munkaerő-hivatal a héten tájékoztatta az elbocsátás előtt álló 117 alkalmazottat lehetőségeikről, közülük csak mintegy százan jogosultak munkanélküli-segélyre. Kelemen Tibor szerint a munkaszerződéseket várhatóan április 23-án bontja fel a Minservrom Kft. (mely az egykori SNC, azaz Országos Széntársaság utódjának számító állami Carbonifera vállalattól bérelte a kitermelést), ám erről egyelőre hivatalosan nem értesítette a munkaerőközpontot. Az utcára kerülők nagyon el vannak keseredve amiatt, hogy három hónapig nem kaptak fizetést, már csak a munkanélküli-segélyben bíznak. „Nagyon csúnya a helyzet, ehhez hasonló állapot nem volt a megyében" — fűzi hozzá Kelemen. További nehézség, hogy Kovászna és Prahova megye között körülményes a kommunikáció, illetve az, hogy Baróton és környékén „kilátástalan a gazdasági helyzet".

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-04-18: Közélet - x:

Részleges támogatás kultúrára, sportra (Kovászna) — Bodor János

A kulturális keretből jóváhagytak 7000 lejt a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesületnek a Csoma-napokra, 4000 lejt a Fábián Ernő Népfőiskolának és az Ignácz Rózsa Irodalmi Klubnak, 2000 lejt a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont diákszínjátszó csoportjának és 6000 lejt egy Nagykanizsára látogató küldöttség útiköltségeire, melyben önkormányzati képviselők és a La Fiesta tánccsoport vesz részt. A sportkeretből jóváhagytak 1800 lejt autóverseny résztámogatására.
2009-04-18: Máról holnapra - x:

Pusztulunk, veszünk? — Magyari Lajos

Ha az ember jól odafigyel a híradásokra, szinte naponta hall-lát-olvas elszomorító és ugyancsak meggondolkodtató tényekről, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a magyarság az egész Kárpát-medencében fogy, erodálódik, föladja korábbi szállásterületeit, hagyja szétzülleni százados kompakt közösségeit, mintha mindegy lenne minden.