KovásznaRészleges támogatás kultúrára, sportra — Bodor János

2009. április 18., szombat, Közélet

A kulturális keretből jóváhagytak 7000 lejt a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesületnek a Csoma-napokra, 4000 lejt a Fábián Ernő Népfőiskolának és az Ignácz Rózsa Irodalmi Klubnak, 2000 lejt a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont diákszínjátszó csoportjának és 6000 lejt egy Nagykanizsára látogató küldöttség útiköltségeire, melyben önkormányzati képviselők és a La Fiesta tánccsoport vesz részt. A sportkeretből jóváhagytak 1800 lejt autóverseny résztámogatására.

A többi pénz elosztásáról egy következő tanácsülésen döntenek, ugyanis a Tiszta Szív kórus amerikai turnéjára 21 400 lejt hagyott jóvá a szakbizottság, de a plénumban ezt egyes képviselők sokallták. Végül kompromisszumos megoldás született, ugyanis Cseh Béla zenetanár — aki MPP-s képviselő a helyi tanácsban, és a Tiszta Szív kórus vezetője is — ígéretet tett, hogy amennyiben az amerikai turné teljes útiköltsége nem gyűl össze, a jóváhagyott összeget nem veszi igénybe, és ezt a pénzt szét lehet majd osztani olyan pályázók között, akiknek a szakbizottság kevesebbet juttatott. Cseh Béla szerint a Tiszta Szív kórusnak közel 150 000 lejbe kerül a repülőjegy Amerikáig és vissza, de máshonnan is várnak támogatást. Amennyiben az ígért összegek két héten belül nem érkeznek be, le kell mondania az amerikai utat. Ha pedig el tudnak menni, akkor ebben a ciklusban több költségvetési támogatást nem kér a tanácstól — mondta a képviselő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-04-18: Közélet - x:

Legalább a gyerekeknek jó (Kulturális hét) — Váry O. Péter

Tény: az idei, sorrendben 18. Szent György-napok első fele, a kulturális csonka hét rendezvényei sokaságával és sokszínűségével nem kényezteti el a város kultúrafogyasztó közönségét. Az idei városnapok szervezői a látványok nagymesterei, s ez majd a jövő hét végi sokadalmon meg is látszik: minden kis részletét aprólékosan kidolgozták, a program túlcsordulásig telített újszerű elemekkel, minden, de minden a látványnak alárendelve — de erről majd később. Most a kulturális csonka hétről csupán, mely ezúttal nem csak napjai számát illetően csonka, de kínálatában is.
2009-04-18: Közélet - x:

Száznál többen kerülnek utcára (Tömeges elbocsátás Baróton)

Feszült a helyzet Baróton a Minservrom bányaipari cég tömeges elbocsátás előtt álló alkalmazottjai körében — közölte lapunkkal Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-hivatal igazgatója. Száznál többen három hónapja nem kaptak fizetést, s már csak a munkanélküli-segélyben reménykednek.