Szent György-napokA történetekből élek - - Váry O. Péter

2009. április 22., szerda, Közélet

Hogy lehet bő kétórás közönségtalálkozót lebonyolítani úgy, hogy az előadó látszólag összefüggéstelen dolgokról beszél, csapongva olykor, történeteket mesél, melyek túl szépek, hogy igazak legyenek? S e fél délután mégis rendkívül élvezetes, senki nem érzi elpocsékolt időnek, sőt: feltöltődik, mosolyogva indul haza, s talán rá is köszön minden szembejövőre. A titok neve: Schäffer Erzsébet (felvételünk).

Aki sugárzó egyéniségével meghódította a sepsiszentgyörgyi — túlnyomórészt női — közönséget tegnap délután a Bod Péter Megyei Könyvtárban tartott közönségtalálkozóján. Történetei egy részét talán ismerték a Nők Lapjából a közönség soraiban ülők, s kétségtelen, írói vénája is erényei közé tartozik a lap főmunkatársának, de elmesélve sokkal-sokkal élvezetesebbek, jegyezték meg többen is. És kétségtelen, pozitív életfilozófiája („ahol az ember ott van, azt a pillanatot élje meg", „megtanulni vágyakozni az után, ami a miénk", a csoda várása és beteljesedése) üdítően hatott hálás közönségére, hiszen kérték és elvárták tőle az újabb és újabb történeteket — ő meg mesélt szívesen, hiszen „a történetekből élek", mondta még a közönségtalálkozó elején.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2009-04-22: Közélet - x:

Egyirányúsítás az Állomás negyedben is (Sepsiszentgyörgy) - Váry O. Péter

Folytatódik Sepsiszentgyörgyön a forgalmi rend átszervezése, húsvét után az Állomás negyedben az 1918. December 1. út—Állomás utca—Román Hadsereg út határolta lakónegyedben lettek többnyire egyirányúak az utcák.
2009-04-22: Közélet - x:

Dzsessz a templomban (Szent György-napok) - Farcádi Botond

Rendkívüli zenei eseménynek ad otthont ma este hat órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templom: a Szent György-napok kulturális programjának részeként a budapesti Balázs Elemér Group dzsesszzenakar lép fel, Early Music című albumát mutatva be.