Kormányösztöndíj huszonöt diáknak

2009. április 22., szerda, Közélet

Havi 350 lejes ösztöndíjat kap minden megyében huszonöt IV. osztályos, jól tanuló falusi gyermek, akinek családjában az egy főre eső jövedelem az országos minimálbér egyharmadánál, vagyis kétszáz lejnél kevesebb.

A diákokat a megyei tanfelügyelőség válogatja ki a tanárok javaslata alapján, és jelöli ki az iskolát, ahol a kedvezményezettek V. osztálytól tanulmányaikat folytatják. A háromszéki falvakban jelenleg 1416 IV. osztályos tanul, a szociális juttatások nyilvántartása alapján állítható, hogy több mint egyharmaduk kis jövedelmű családból származik. A múlt héten jóváhagyott kormányhatározat szerint a tanulmányi eredmények alapján kiválasztott huszonöt negyedikes érettségiig jogosult az ösztöndíjra, arra ellenben a jogszabály nem tér ki, hogy mindvégig a teljesítmény függvénye marad-e a havi 350 lej. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2009-04-22: Közélet - x:

Dzsessz a templomban (Szent György-napok) - Farcádi Botond

Rendkívüli zenei eseménynek ad otthont ma este hat órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templom: a Szent György-napok kulturális programjának részeként a budapesti Balázs Elemér Group dzsesszzenakar lép fel, Early Music című albumát mutatva be.
2009-04-22: Közélet - x:

Múltmentés Kilyénben

A régi református temetőt ismét használatba szeretné venni az egyház, és összegyűjtik a tulajdonos nélküli, elhagyott sírköveket.