Állítható magasságú aknafedők

2009. április 22., szerda, Közélet
A József Attila utcában szerelik fel az első állítható magasságú aknafedőket Sepsiszentgyörgyön.

Az alig néhány éve felújított utcában ugyanis a járófelület folyamatosan süllyed, az aknafedők azonban tartják szintjüket. Ezért új technológiájú, bizonyos határok között állítható szintű aknafedőkkel helyettesítik a régieket. Az új fedők jóval drágábbak, ellenben nem döcög rajtuk az autó. Ha beválik a módszer, más utcákban is kicserélik az aknafedőket, illetve az ezután felújítandó utcákban csak ilyeneket használnak. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2009-04-22: Közélet - x:

Sáncpucolás Szentkatolnán

A községháza felkérte a község lakóit, hogy az ingatlanaik előtti sáncokat minél hamarabb takarítsák ki.
2009-04-22: Közélet - x:

Amíg a partnerségig eljutnak (Munkában — munka nélkül) — B. Kovács András

Tüntetés — a cselekvés egyik formája
A szakszervezeti nyomorról írtunk a múltkoriban, arról, hogy a Székelyföldön talán soha szervezetlenebb nem volt az alkalmazottak szakmai érdekvédelme, mint napjainkban. Az embert cseppet sem nyugtatja meg, amit ma a hírműsorokban hall. A munkaügyi miniszter kerek perec kijelentette például, hogy nem jött el a tiltakozások és bérkövetelések ideje, merthogy válság van. Amit nem tett hozzá, de nyilván hozzáértett: ki-ki örüljön annak, hogy munkahelye van, hiszen a kisebb bérnél nagyobb bajok is érhetik.