AlpinizmusHáromszékiek Katmanduban

2009. április 23., csütörtök, Sport

Tulit Zsombor és Ruszuly Éva a CEC Bank Cho Oyu Northland, 2009 expedíció két résztvevője Frankfurt és Doha érintésével kedden megérkezett Katmanduba, Nepál fővárosába.

A tőlük származó információk szerint a több mint száz kilogrammos felszerelésük is hiánytalanul megérkezett. Emiatt hamar elfelejtették azt, hogy 15 kilogrammos ,,kézipoggyászukat" Katarban nem engedték fel a repülőre. Átcsomagolásra nem volt lehetőség, így — a csomag súlyát csökkentendő — kénytelenek voltak magukra venni magashegyi kabátjukat és bakancsukat, némi feltűnést okozva ezzel a Vörös-tenger parti emírségben, ahol éjszaka sem hűl 25 Celsius-fok alá a levegő hőmérséklete. Alpinistáink dokumentumaikat rendben találták a nepáli hatóságok, és most intézik kínai vízumukat, majd ha minden a tervek szerint megy, akkor április 25-én utaznak tovább Tibetbe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-04-22: Világfigyelő - x:

Röviden — Mózes László

Újabb incidensek a Vajdaságban
Folytatódik az erőszak, a megfélemlítés és a megalázás a Vajdaságban élő kisebbségek, elsősorban a magyarok ellen ― hangoztatta tegnap az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén napirend előtt felszólalva Becsey Zsolt (Fidesz). ,,Az év eleje óta összesen tizenöt morális és öt fizikai támadás történt, kettő súlyos" ― emelte ki, hozzátéve azt is, hogy a rendőrség iránti bizalom is gyenge.
2009-04-23: Sport - x:

Újabb teremtorna (Kosárlabda)

Csernátonban rendezték a megyei minikosárlabda-bajnokság (U11) harmadik tornáját.