Gyapjúból készült falu

2009. április 29., szerda, Magazin

Huszonhárom éven át kötögették az angliai Mersham délutáni klubjának tagjai falujuk élethű makettjét: az általános iskola, a templom, a pubok, a helyi bolt, a krikettező lakosok és a buszállomáson dohányzó fiatalok mind-mind színes gyapjúfonálból készültek.

A virágos kertekkel övezett épületek feliratait hímzéssel vitték fel a szorgos kezek, az utakra autókat horgoltak, hogy pontosan elkapják a település mindennapjait. A mostanra száz darabból álló makettet már nehéz mozdítani, elvinni a különböző kiállításokra, ezért a jövő hónapban az egészet bemutatják a helybelieknek, akik kiválasztják és megvásárolhatják kedvenc tárgyukat. Az eladásból származó bevételt jótékonysági célra adják. Az elmúlt években a makett bemutatásával tízezer fontnyi (kb. 47 500 lej) adományt teremtettek elő a kenti falucska szorgos kezei.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-04-29: Magazin - x:

,,Zöld” lesz az Empire State Building

Zöld jövő elé néz New York leghíresebb épülete, az Empire State Building, amely sokak szemében a modern világ hét csodájának egyike. A környezetvédelmi mintának szánt átalakítás évi 4,4 millió dollár megtakarítását fogja lehetővé tenni.
2009-04-29: Magazin - x:

A szúnyoglárvák túlélik a világűrt

Egy év világűri tartózkodást követően életképesek maradnak a szúnyoglárvák — számoltak be orosz kutatók. A Nemzetközi Űrállomáson 2007 júliusától 2008 júliusáig lebonyolított Biorisk elnevezésű kísérlet bebizonyította, hogy a többsejtű élőlények is életképesek a világűrben.