Zöldszám a közbiztonságért — Váry O. Péter

2009. április 29., szerda, Közélet

Nagy port kell vernie a sepsiszentgyörgyi városvezetésnek a nemrég létesített zöldszám reklámozásáért, szórólapok nyomtatásával, a tömbházakban való kiragasztással népszerűsítik a bármilyen hálózatból ingyenes hívható telefonszámot.

A városban ugyanis igen gyakori a rongálás, parkok, zöldfelületek növényzetét teszik tönkre autósok és értelmetlenül pusztítók, az újonnan felszerelt közlekedési táblákat lefestik, a Sugás Áruház elé felszerelt három fényreklám közül egyet már tönkretettek, a város környéki kirándulóhelyek is borzasztóan szemetesek egy-egy naposabb hétvége után — mindezen változtatni kellene. Jobban oda kellene figyelni a város vagyonára és egymásra, változtatni csak akkor lehet, ha a város lakói is partnerek ebben, ezért több felelősséget várok el és kérek tőlük — jelentette ki Antal Árpád András polgármester, ismertetve a zöldszám a közbiztonságért programot. Elmondta, az éjjel-nappal ingyenes hívható 0800 800 767-es számon a közösségi rendőrség munkatársai jelentkeznek, náluk lehet jelezni bármilyen, a város vagyonát ért kárt: kiütött közlekedési táblát, zöldövezet tönkretételét, de a kóbor kutyák tömeges megjelenésének vélt forrását is (azt beszélik, más megyei rendszámú autókból eresztik szélnek a másutt összefogott állatokat). A mintegy hónapja működő zöldszámot már jó néhányan használták, épp az áruház előtt megrongált fényreklám tettesei kerültek így meg — tette hozzá a polgármester.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2009-04-29: Közélet - x:

Hamarosan hivatalos címere lesz Kézdivásárhelynek — Iochom István

A Román Akadémia Országos Címertani, Genealógiai és Pecséttani Bizottsága elfogadta a felterjesztett címertervet — jelentette be Tamás Sándor megyeitanács-elnök a múlt heti városi tanácsülésen.
2009-04-29: Közélet - x:

Munkájuk támogatását kérik (Erdővidék) — Hecser László

A hagyományos oktatási rendszerből kiszorult, halmozottan sérült gyermekek és fiatalok társadalmi integrálását és fejlesztését vállaló baróti Hisszük, hogy fontosak egyesület vezetői és munkatársai méltánytalannak és igazságtalannak tartják a helyi tanácstagok velük szemben tanúsított bizonytalan álláspontját.