Az ember bolond természeteNem bírnak magukkal?

2009. április 30., csütörtök, Család

Fegyelmező levelet kapott egy sereg nyugdíjas egy brit moziban, mert nagyon rakoncátlan. A háromoldalas levélben a filmszínház vezetése elfogadhatatlannak és gyerekesnek minősítette a nyugdíjasok viselkedését a számukra tartott előadásokon.

Fenyegetik, lökdösik, megfélemlítik a személyzetet, tolakodnak, helyeket foglalnak le barátaiknak, visszaélnek a kedveskedésként felszolgált teával, süteménnyel. Az ,,intő" vegyes fogadtatásra lelt. Volt, aki sértőnek találja, szerinte elég lett volna, ha a mozi vezetője élőszóban csendesen szól hozzájuk egy előadás előtt. Nem vagyunk vásott kölykök, és elutasítjuk a háromoldalas levelet, amelyet szétosztottak köztünk — méltatlankodott egy 74 éves férfi. Egy 69 éves nő viszont helyesli a lépést: Már jó ideje folyik a fegyelmezetlenkedés, és ha a mozi nem lép, nem lenne vége — mondta. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-04-30: Család - x:

A sertésinfluenza (Rettenes vírusok)

Nem pontos a sertésinfluenza elnevezés az immár igazoltan emberről emberre terjedő, új, A típusba tartozó influenzatörzs megnevezésére, amely a hivatalos jelölés szerint: A/Kalifornia/04/2009 — közölte az MTI kérdésére Melles Márta, a magyar Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója. Az új vírustörzs ugyanis madár-, sertés- és emberi influenza kombinálódásából született.
2009-04-30: Közélet - x:

A Nyelvőrzés Díja Gazda Józsefnek — Borcsa János

Gazda József a díjátadó ünnepségen
Akit most köszönthetünk, immár húsz visszhangos rendezvény keretében állította a magyar, sőt, a nemzetközi tudományosság, illetve az erdélyi és az anyaországi közélet középpontjába a legendás székelymagyar tudóst, Kőrösi Csoma Sándort, megszervezvén minden év tavaszán a Csoma-napokat. 1990 óta évről évre tudósok, képzőművészek, közéleti személyiségek, írók, tanárok, diákok, előadóművészek szólalnak meg és lépnek fel Kovásznán és a tudós szülőfalujában Gazda József hívó szavára, hogy a szellem és a szépség fényével világítsák be a magyarságnak eme perifériáját, illetve hogy a lélek felemelő ünnepévé tegyék a szülőföld népe számára azokat a tavaszi napokat.