Mi lesz veled, női kézilabdacsapat?Sikerült! — Periszkóp

2009. május 4., hétfő, Sport

Sikerült megszüntetni a Sepsiszentgyörgyi MSC leány-kézilabdacsapatát. Miért?

Egyszerűen,

— mert nem teljesített az elvárásoknak megfelelően

— mert színvonal nélküli játékot mutatott

— mert mindenkitől kikapott az A-osztályban két csapatot — Târgovişte és a Bukaresti CSM — kivéve

— mert nem érdekelt senkit, hogy mi történik a kézilabdacsapat háza táján

— mert nem kapott 2009-ben a polgármesteri hivataltól egy bani támogatást sem, pedig a polgármester úr írásban is megígérte a támogatást (ígérd meg, ne add meg, sohasem szegényedel meg)

— mert a polgármester úr haragszik a Sport Club elnökére?

A miérteket lehetne még sorolni, de fölösleges, mert ami halálra van ítélve, az meg is hal.

Márpedig ebben a bajnokságban sok olyan csapat szerepel, amelyet polgármesteri hivatal támogat. Például: a Bákói Tudomány, a Bukaresti CSM, a Piatra Neamţ-i HCF, a Sloboziai CSM, a Ploieşti-i Activ és a Târgoviştei Universitate. Kivétel tehát a Râmnicu Vâlcea-i Naţional — mely tulajdonképpen Olimpiai Központ —, együttesét a Román Kézilabda-szövetség támogatja.

Az is igaz, hogy ezek a leányok közvetve vagy közvetlen módon mind adófizetők!

Megkérdezném a polgármester urat: Sepsiszentgyörgyön ez miért nem lehetséges?! Lehet-e zéró (nulla) befektetéssel eredményt elérni?

Ezek után csak még egy kérdésem van: mi lesz veled, női kézilabdacsapat?

Csíki Sándor

Sepsiszentgyörgy, 2009. április 28.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-05-04: Sport - x:

Megyei bajnokokat avattak a gyerekek (Atlétika)

Lassan-lassan megkezdődik a szabadtéri versenyidény. Ennek első biztos jele a gyerek korosztályú kis atléták bajnokavató versenye, melyen a megyei bajnoki címek sorsáról döntöttek. Íme a verseny dobogósai:
2009-05-04: Sport - x:

Villáminterjú Déri Csabával (Kosárlabda) — Tibodi Ferenc

A Mikes Kelemen Sepsi BC az elmúlt idényben újoncként, idén pedig bajnoki ezüstérmesként zsinórban másodszor jutott be az A-osztályos női kosárlabda-bajnokság döntőjébe, ahol a pontvadászat talán legjobb csapatával, a Târgoviştével kell megmérkőznie. A kosárlabda-szövetség adatai szerint a párharc első három mérkőzésének időpontjai és helyszínei: május 13-án Târgovişte, 16-án Szentgyörgy és 20-án újra Târgovişte. A finálé egyik fél harmadik győzelméig tart. De most lássuk, miként vélekedik a Sepsi BC edzője, Déri Csaba a döntőbe jutásról, a Govora és az Alexandria elleni meccsekről.