KosárlabdaVilláminterjú Déri Csabával — Tibodi Ferenc

2009. május 4., hétfő, Sport

A Mikes Kelemen Sepsi BC az elmúlt idényben újoncként, idén pedig bajnoki ezüstérmesként zsinórban másodszor jutott be az A-osztályos női kosárlabda-bajnokság döntőjébe, ahol a pontvadászat talán legjobb csapatával, a Târgoviştével kell megmérkőznie. A kosárlabda-szövetség adatai szerint a párharc első három mérkőzésének időpontjai és helyszínei: május 13-án Târgovişte, 16-án Szentgyörgy és 20-án újra Târgovişte. A finálé egyik fél harmadik győzelméig tart. De most lássuk, miként vélekedik a Sepsi BC edzője, Déri Csaba a döntőbe jutásról, a Govora és az Alexandria elleni meccsekről.

— Hat mérkőzés: öt győzelem és egy vereség. Elégedett-e a csapat mérlegével?

— A negyeddöntő előtt a Govorát sokan leírták, ennek ellenére én nagyon komoly csapatnak tartottam. Kellemetlen stílusban kosárlabdáznak, nem mennek el a támadó lepattanókért, mindig visszarendeződnek, és mindig bunkervédekezésbe állnak. A három, Govora elleni meccs és főleg az ott elveszített találkozó abszolút felkészített az Alexandria elleni párharcra. Az elődöntőben teljesen felpörgetett volt a csapat, százszázalékos formában voltunk. Ki kell mondani azt, hogy az Alexandria elleni első mérkőzésen, amelyen 100 pontot dobtunk, ennél jobban mi ebben a szezonban nem játszottunk.

— Akkor kellett a Govora elleni vereség, hogy ezt a formáját hozza a csapat?

— A rájátszás másfél hónap. Az a csapat, amely ennek az elején van csúcsformában, az nem fog jól játszani a végén. A mi csapatunk három olyan meccsen van túl, amely abszolút arra predesztinálja, hogy nagyon komoly ellenfelei legyünk a Târgoviştének a fináléban.

— Hogy áll a csapat egészségügyileg a döntő előtt másfél héttel?

— Rengeteg problémánk volt februárban és márciusban, most minden rendben van. Vigyáztunk, és mindig olyan edzéseket tartottunk, amelyektől mindenki formában volt. Most jól sikerült a formaidőzítés, és ebben a lányok jó partnerek voltak, mert megértették, hogy mit kell tenni, és azt véghez is vitték. Nincs sérülésünk, abszolút rendben vagyunk.

— Miként, mivel készül a csapat a Târgovişte elleni döntőre?

— A Târgovişte fizikailag nagyon erős csapat. Az első dolog az, hogy mi épen, frissen kezdjük meg a finálét, és nagyon fontos az is, hogy fizikailag rendben legyünk. Továbbá fontos, hogy a csapat pszichikailag is rendben legyen. Nekünk úgy kell felfogni a dolgot, hogy az ősszel a nemzetközi szereplés volt a hab a tortán, ott adtunk ki mindent magunkból. Most a bajnoki döntő a tavasz legfontosabb megmérettetése. A lányokkal azt kell megértetni, hogy a finálé ünnep mind a csapatnak, mind a közönségnek, s nem szabad görcsölni, élvezni kell a kosárlabdát, de magától érthető az is, hogy nyerni szeretnénk. Megvannak azok a dolgok, amelyekkel védekezni kell a Târgovişte ellen, ezekre nyilván fel kell készülni. A döntőbe nem lehet véletlenül bekerülni, és mi ott vagyunk Románia két legjobb csapata között, ez pedig nem kis dolog.

— Van annyi erő a csapatban, hogy kiüsse a Târgoviştét?

— Van! A csapatnak frissen, nem kizsigerelve kell elkezdenie a finálét, és a döntő két hete alatt bármilyen eredmény lehetséges. Most ötven-ötven százalékot adok a csapatoknak. Ha korrekt körülmények között zajlik le minden, akkor van esélyünk a Târgovişte ellen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2009-05-04: Sport - x:

Sikerült! (Mi lesz veled, női kézilabdacsapat?) — Periszkóp

Sikerült megszüntetni a Sepsiszentgyörgyi MSC leány-kézilabdacsapatát. Miért?
2009-05-04: Sport - x:

Jól szerepeltek a baróti szkanderesek (Szkanderezés) — Hecser László

Nem olyan rég nagyobb népszerűségnek örvendett a szkanderezés Baróton: hét-nyolc fiatal is versenyszinten űzte a sportot, igazi csapatként dolgoztak. Mára már legtöbbjük lemorzsolódott. Jelenleg Egyed András és Szakáts Tímea az, aki komolyan kitart. Kitartásuknak eredménye is van, több bajnoki cím és dobogós helyezés kötődik nevükhöz, s nemzetközi szinten is megállják helyüket. A versenyzés mellett azért dolgoznak, hogy sportáguk ismét népszerű legyen.