HegymászásCEC Bank Cho Oyu Northland, 2009

2009. május 4., hétfő, Sport

Május elsején ötezer méter fölötti akklimatizációs túrát tettek az expedíció tagjai a 4900 méter magas alaptáborból. Ruszuly Éva elmondta: nagyszerűen érzik magukat, szép az idő, hamisítatlan tibeti kék égről ragyog rájuk a nap.

A komfortérzetüket nem annyira a csütörtökihez hasonló poros hóviharok zavarják, mint az, hogy csak kutyás katonai kísérettel mozoghatnak a tábor körül. A katonák vélhetően ahhoz a bázishoz tartoznak, amelyet az alaptábortól néhány kilométerre lévő Nangpa-hágó mellé telepítettek a kínai hatóságok. Ez az az átjáró, amelyen át a dalai láma is elmenekült Tibetből, és amelyen át számos helybeli próbál ma is menedéket találni a szomszédos Nepálban. Tulit Zsombor szerint szombaton néhány száz méterrel fennebb költöznek, egy intermediáris alaptáborba, és csak jövő hét elején mennek fel az 5600 méteres előretolt alaptáborba.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-05-04: Sport - x:

Sepsiszentgyörgy (Minifoci)

* Az A-osztályos kispályás labdarúgó-bajnokság mai, 23. fordulójának mérkőzései: Novo—King’s, Bodok—Mikósokk, Depo—Málnás, Deák-Hámor—Cora, Korodi—Goldim-Shot, Bertis—Skála, Electrica—Vital. Az élmezőny:
2009-05-05: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Színház
* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház ma 19 órától a nagyteremben bemutató előadást tart William Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékával (Jánosházy György és Arany János fordítása alapján) Török Viola rendezésében. Az előadásra a Tamási-, a támogató- és mecénásbérleteseket várják. A következő elődás szerdán 19 órától lesz a Comenius II.-bérleteseknek.