Politikamentes oktatást akarnak a pedagógusok - Fekete Réka

2009. május 6., szerda, Közélet
Elsősorban nem a fizetésemelés elmaradását sérelmezik a háromszéki tanügyi alkalmazottak, hanem az oktatásra fordított költségvetésnek jóval a törvény szerinti hat százalék alá csökkentését, valamint a vezető megyei tisztségviselők politikai célzatú menesztését — nyilatkozta lapunknak Nagy Gábor, a Tanügyiek Szabad Szakszervezetének Kovászna megyei elnöke.

Ugyanakkor elfogadhatónak tartják a pénzügyminisztérium, az oktatási tárca és a tanügyi szakszervezetek képviselőinek hétfői megállapodását, amelynek végleges, kibővített változatát a felek ma fogalmazzák meg, emiatt álltak el a tegnapi sztrájktól. A több mint négy és fél ezer háromszéki tanügyi alkalmazottból háromezer nyolcszázan a szabad szakszervezet tagjai, a Csatlós Mihály-Levente vezette, Kézdiszéki Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pedig közel ötszáz tagot számlál, megállapodás hiányában mindkét szervezet 90 százalékban vállalta volna a sztrájkot, a megegyezés után mindannyian annak felfüggesztéséről döntöttek.

Tegnap a Kovászna megyei iskolákban megtartották az órákat, de rendes tanítási napról nem lehet beszélni, mivel főként a városi középiskolai osztályokban 50 százaléknál alacsonyabb volt a részvétel. Holnap kétezer VII. osztályos és ugyanannyi nyolcadikos írja meg a keddről elhalasztott egységes félévi dolgozatot román nyelv és irodalomból.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-05-06: Magazin - x:

Az emberi étrend főtt és magas tápértékű

Egy amerikai kutató kipróbálta, tudna-e azon a táplálékon élni, amit a csimpánzok esznek Afrikában. Étrendjükből szinte mindent megkóstolt.
2009-05-06: Közélet - x:

Sokan hazatérnének - Váry O. Péter

Sikeresnek bizonyult Antal Árpád András polgármesternek a fiatal értelmiségiek hazavonzására indított programja, ez ideig 141-en jelezték, hogy építkeznének Sepsiszentgyörgyön, ha a város adja a telket.