A kézdialmási iskolánál megállt a munka

2009. május 7., csütörtök, Közélet

A kézdialmási új iskola építéséhez 2007. augusztus 20-án kezdett hozzá a Toro Impex Kft. munkacsoportja.

A beruházás összértéke 3 020 030 lej, amiből 2 683 000 lejt az oktatásügyi minisztérium költségvetéséből finanszíroznak, a többi a polgármesteri hivatal önrésze. A kivitelező az építkezés nyolcvan százalékát végezte el, a múlt év decembere óta áll a munka. Az oktatásügyi minisztérium eddig 1 344 000 lejt, az önkormányzat pedig 57 820 lejt utalt át az építő cég számlájára. A decemberig elvégzett munkálatokért még 83 086 lejjel tartoznak a Toro Impex Kft.-nek. Molnár István polgármester szerint, ha megkapják a szükséges pénzt, a tervezett augusztus 20-i átadási határidőt be lehetne tartani. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-05-07: Közélet - x:

A népdal él

És hódít. Háromszáznál több kisiskolás mozdult meg a háromszéki népdalbarátok februárban kezdődött, sorrendben negyedik vetélkedőjére, amely tegnap a megyei szakasszal zárult.
2009-05-07: Közélet - x:

Penny Market épül Kovásznán

A Rewe multinacionális cégcsoport Penny Market üzletet nyit Kovásznán az Állomás, 1918. December 1. és Ştefan cel Mare utca kereszteződésénél, a Transilvania Bankkal szemben. Három ingatlant vásárolt meg ehhez a cég. Az építkezéshez szükséges hatósági engedélyeket megkapták, az ingatlanok tulajdonosainak június 1-jéig ki kell költözniük a kertes családi házakból, amelyeket lebontanak, majd kezdődik az építkezés. (bodor)