A népdal él

2009. május 7., csütörtök, Közélet
És hódít. Háromszáznál több kisiskolás mozdult meg a háromszéki népdalbarátok februárban kezdődött, sorrendben negyedik vetélkedőjére, amely tegnap a megyei szakasszal zárult.

A kézdivásárhelyi Vigadóba csak a két válogatáson átesett, legjobb torkú negyven gyermek jutott el — ki ahogyan tudott —, de ők valóban munkát is adtak a zsűrinek: a második és negyedik osztályosok között három-három második díjat (és több dicséretet) kellett kiosztani, a legerősebb mezőnyt felvonultató harmadikosok között pedig első és második helyezést is három-három kislány érdemelt ki. Az országos megmérettetésre összesen hatan mehetnek el, ez júniusban lesz a Kolozs megyei Válaszúton. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-05-07: Közélet - x:

Aláírásgyűjtés, ­petíciók Tischlerért - Farcádi Botond

A kormányhoz, az ifjúsági és sportminisztériumhoz, a prefektúrához, a Kovászna Megyei Tanácshoz és a háromszéki honatyákhoz is eljuttatják a háromszéki ifjúsági szervezetek azt a petíciót, amelyben kérik, hogy a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság élén továbbra is Tischler Ferenc álljon.
2009-05-07: Közélet - x:

A kézdialmási iskolánál megállt a munka

A kézdialmási új iskola építéséhez 2007. augusztus 20-án kezdett hozzá a Toro Impex Kft. munkacsoportja.