Az ember bolond természete

2009. május 7., csütörtök, Család

Tűsarkú sprint egyéniben és párban

Tűsarkú cipőkben futottak versenyt férfiak és nők Kínában, ahogy a világ egyre több városában előfordult már. A férfiak nyolc centi magas sarkú cipőkben rohantak, a nőknél tíz centi volt az előírás. A táv nem volt túl hosszú, mindössze húsz métert kellett oda-vissza megtenni, ám akadályokat is át kellett ugrani. A női és férfi egyéni mellett párosban is volt futóverseny. Mindegyik kategória győztese kb. 430 lejnek megfelelő összeget és vásárlási utalványt kapott. A mezőny legifjabbja 18, legidősebbje 55 éves volt.

Végzetes asszonyok

Járőrkocsikázásra szottyant kedve egy rendőr anyósának meg feleségének, ezért ,,elkötötték" a családfő rendőrautóját, aminek letartóztatás lett a vége, és kilépés a rendőrségtől. A 44 éves családfő 21 évet szolgált seriffhelyettesként a floridai Polk megyében, és az eset miatti szégyenében önként lemondott. Anyósának és nejének jármű- és fegyverlopás miatt kell felelnie. Egy harmadik embert is letartóztattak, de ő csak utasként csücsült hátul a járőrautóban.

Szexsztrájkban

A kenyai nőket képviselő csoportok koalícióra léptek, hogy egyhetes szexelvonással sürgessék az ország vezetőit viszálykodásuk felfüggesztésére, mivel ez a 2007-es választásokat követő véres káosz megismétlődéséhez vezethet. Rukia Subow, a Women’s Development Organization elnöke elmondta, hogy a szexsztrájkban több ezer nő vesz részt, és prostituáltakat is megfizetnek, hogy ne legyenek sztrájktörők. A csoport reméli, hogy a bojkott meggyőzi a férfiakat, és nyomást gyakorolnak a kormányra a béke érdekében. A vitatott választás utáni erőszakhullám ezer ember halálához vezetett, hatszázezren pedig hajlék nélkül maradtak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-05-07: Család - x:

Nem szívvédő a zöld tea

A zöld tea legfontosabb hatóanyagai nem javították a koszorúér-betegség kockázati tényezőit, de ez semmit nem von le a teázás élvezeti értékéből. A fontos kérdéssel foglalkozó nemzetközi vizsgálat eredményeit a Journal of Nutrition közölte.
2009-05-07: Sport - x:

Szabó Kati a Tornászhírességek Csarnokában (Torna)

A Los Angeles-i nyári olimpiai játékok legfényesebb csillagát, sportcsarnokunk névadóját, a zágoni Szabó Katit — együtt a román tornasport többi nagyjával: Octavian Belu, Károlyi Béla, Nadia Comăneci, Daniela Silivaş és Teodora Ungureanu — bevették a Nemzetközi Tornászhírességek Csarnokába. Az ünnepélyes avatásra május 30-án kerül sor Oklahomában.