Márai-est színpadon

2009. május 8., péntek, Közélet

Ma este hét órakor mutatja be Kovács Éva Poór Lili-díjas színművész és Ferenczy Csongor színművész Sepsiszentgyörgyön a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében a Márai Sándor naplói alapján készült, ...és elmúlok én, ki megtörténtem című előadást. Katarzisteremtő, lélekemelő gondolatokat tolmácsol mély átéléssel a két kitűnő művész.

Márai Sándor Naplójából és verseiből a drámaibb, tragikusabb részleteket emelte ki és szerkesztette egységessé a rendező Szugyiczky István. Kovács Éva 1971-ben végzett a Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben, a szatmári Északi Színház magyar tagozatának művésze. Városunk egykor közkedvelt színésze, Ferenczy Csongor 1962-ben diplomázott a Marosvásárhelyi Színművészeti Intézetben. Pályája a temesvári, sepsiszentgyörgyi, majd a marosvásárhelyi színházon át vezetett Magyarországra. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-05-08: Közélet - x:

Törvénytelenségre szakosodott közjegyzők — Váry O. Péter

Törvénytelenül eljáró sepsiszentgyörgyi közjegyzők kilétére is fény derült azon a találkozón, melyet Antal Árpád András a lakástulajdonosi társulások vezetőivel tartott hétfő este. A polgármester azért kezdeményezett megbeszéléssorozatot a város 172 társulásának képviselőivel, hogy számtalan közös dolgukat átbeszélhessék: tömbházak hőszigetelését, zöldövezetek karbantartását, parkolók, játszóterek létesítését, a tömbházak feliratozását, a lakók adósságát.
2009-05-08: Közélet - x:

Szálloda lesz a Rózsa-tömbházból

Négy évvel ezelőtt vásárolta meg Tamás Olivér magánvállalkozó a lerobbant kézdivásárhelyi Rózsa-tömbházat.