Táncóra nézőknek

2009. május 8., péntek, Közélet

Egy kis kultúrtörténeti utazásra hívta az érdeklődőket a Kék Hold Táncklub. A társasági táncok történetét, születésüket, alakulásukat, kultúrák és földrészek közötti vándorlásukat ismertette Imreh-Marton Enikő vezető tánctanár, vetített képekkel és tanítványai élő bemutatójával fűszerezve az előadást.

A Tamási Áron Színház nagytermében népes hallgatóság követhette a tangó, keringő és a legtöbb laikus számára bizony alig-alig megkülönböztethető latin-amerikai műfajok útját, lépéseit, tapsolhatott a ma már versenyeken pontozott produkcióknak. A 2002-ben létrejött sepsiszentgyörgyi táncklub meglehetősen népszerű, pár év alatt 574-en végezték el egyéves tanfolyamukat, és 1900-ra teszik azok számát, akik alkalomszerű ingyenes oktatáson vettek részt. Táncolni ugyanis mindig jó — ennek jele lehet, hogy 4 és 71 éves klubtagot is számon tartanak. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-05-08: Közélet - x:

Támogatják a sportegyesületet

Barót tanácsa úgy döntött, anyagilag támogatja a nemrég megalakult városi sportegyesületet. Idén harmincezer lejt utalnak át a labdarúgás, tenisz, asztalitenisz, kézilabda, szkander szakágakkal működő egyesületnek, a jövő esztendőtől pedig negyedévente tíz-tízezer lejt.
2009-05-08: Közélet - x:

A függetlenség napja

Románia függetlenségének napját, a fasizmus elleni győzelem napját és Európa napját ünneplik holnap.