A függetlenség napja

2009. május 8., péntek, Közélet

Románia függetlenségének napját, a fasizmus elleni győzelem napját és Európa napját ünneplik holnap.

Sepsiszentgyörgyön ma 14 órától a katonai központban tudományos ülésszakot tartanak a nap jelentőségéről. Holnap 9 órakor katonai tiszteletadással egybekötött görögkeleti egyházi szertartás mellett megkoszorúzzák a Román katona emlékművét. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-05-08: Közélet - x:

Táncóra nézőknek

Egy kis kultúrtörténeti utazásra hívta az érdeklődőket a Kék Hold Táncklub. A társasági táncok történetét, születésüket, alakulásukat, kultúrák és földrészek közötti vándorlásukat ismertette Imreh-Marton Enikő vezető tánctanár, vetített képekkel és tanítványai élő bemutatójával fűszerezve az előadást.
2009-05-09: Magazin - x:

Százéves pillanat

Újrafotózza Orbán Balázs helyszíneit Fekete Zsolt
A Székelyföld leírása című könyvsorozatban szereplő helyszínek legtöbbje alig változott közel százötven év alatt. Orbán Balázs 1868—1873 között megjelent, A Székelyföld leírása című hatkötetes történelmi-helytörténeti munkájában számos olyan metszet szerepel, amelynek alapjául a szerző készítette fotók szolgáltak. A marosvásárhelyi Fekete Zsolt, azaz Lovacska fotóművész egy évtizede követi az író nyomdokait, ugyanabból a szögből megörökítve a több mint százéves fényképeken szereplő helyszíneket — írja a fotóssal a transindex portál számára készült interjú bevezetőjében Fülöp Noémi.