Két rendőrt bíróság elé állítanak — Szekeres Attila

2009. május 12., kedd, Közélet

Két rendőrbiztos ügyében állított össze vádiratot a megyei ügyészség, miután a korrupcióellenes igazgatóság háromszé­ki munkatársai kivizsgálták az ellenük tett feljelentéseket. Mindkét esetben megvesztegetés a vád.

Múlt év decemberében a sepsiszentgyörgyi rendőrség egyik munkatársa megállított egy ideiglenes rendszámmal közlekedő személygépkocsit, s kiderült, a forgalmi határideje lejárt. A rendőr értésére adta, hogy az ügy elkendőzhető, erre az autótulajdonos a nála levő összeget, 130 lejt felajánlotta, ám a rendőr legyintett: ez csak cukorkára elég. Aztán visszatartotta a vétkes iratait, s megadta telefonszámát, jelentkezzék, ha kigyűl ezer lej. A férfi nem pénz után nézett, hanem a megyei korrupcióellenes irodához fordult.

Másik esetben a kommandói őrs egyik dolgozója akadt horogra. Ő egy fát szállító, ideiglenes rendszámú Renault kamiont állított meg. Ebben az esetben is kiderült, lejárt a forgalmi engedély. Ahhoz, hogy ne indítson büntetőjogi eljárást, a rendőrbiztos megelégedett három köbméter faanyaggal. Ám őt is feljelentették.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2009-05-12: Belföld - x:

Belföldi hírek — Demeter J. Ildikó

Román főtanfelügyelő Hargita megyében
Anda Elena Ianoşit, a maroshévízi Miron Cristea-iskola igazgatóját nevezte ki Hargita megyei főtanfelügyelőnek Ecaterina Andronescu tanügyminiszter; helyettese Kálmán Ungvári Zsófia lesz, aki korábban egy ideig a főtanfelügyelői tisztséget is betöltötte. Az eddigi főtanfelügyelőt, Bondor Istvánt két hét alatt háromszor váltották le, ezúttal immár hivatalos elbocsátással. Vele egy időben, pénteken kézhez kapta a leváltásáról rendelkező értesítést Bartolf Hedwig és Constantin Costea helyettes is.
2009-05-12: Közélet - x:

Nem is olyan egyszerű a postával — Váry O. Péter

Elkészült ugyan a sepsiszentgyörgyi újposta épületének felújítási terve, a munkálatokhoz szükséges pénzzel is rendelkezik a Romtelecom — hogy mégsem történt majdnem semmi a városközpont-rondí­tó épülettel (egyetlen látható mozzanat a Szent György-napok előtt felrakott álcázó háló), annak számos az oka.