Nem is olyan egyszerű a postával — Váry O. Péter

2009. május 12., kedd, Közélet

Elkészült ugyan a sepsiszentgyörgyi újposta épületének felújítási terve, a munkálatokhoz szükséges pénzzel is rendelkezik a Romtelecom — hogy mégsem történt majdnem semmi a városközpont-rondí­tó épülettel (egyetlen látható mozzanat a Szent György-napok előtt felrakott álcázó háló), annak számos az oka.

Először is a távközlési cégnél kicserélődött a vezetőség, aztán kiderült, az épület komoly szerkezeti megerősítésre is szorul — ismertette az újabban felmerült gondokat Antal Árpád András. A polgármester elmondta, folyamatosan tárgyal a Romtelecom új vezetőségével is, igyekszik rávenni a céget a munkálatok mihamarabbi elkezdésére, ennek azonban még az is akadálya, hogy nem írták alá a bérbeadási szerződést a postával, a Romtelecomnak meg nem érdeke, hogy a felújított épület üresen álljon. De tulajdonképpen az sem bizonyos, hogy a posta lesz a bérlője az épületnek, a polgármester szerint akár másnak is odaadná használatra a távközlési cég. Egyelőre csak az bizonyos, hogy a Romtelecom idén nem ad el egyetlen épületet sem.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2009-05-12: Közélet - x:

Két rendőrt bíróság elé állítanak — Szekeres Attila

Két rendőrbiztos ügyében állított össze vádiratot a megyei ügyészség, miután a korrupcióellenes igazgatóság háromszé­ki munkatársai kivizsgálták az ellenük tett feljelentéseket. Mindkét esetben megvesztegetés a vád.
2009-05-12: Közélet - x:

Ultramodern szennyvíztisztító az Oltfejben — Kisgyörgy Zoltán

Automatizált berendezés tisztítja Bodok szennyvizét, vegyi és biológiai szempontból kifogástalan állapotban juttatja az Oltba. Tervezők és kivitelezők, valamint a beruházás ellenőrzésével megbízott megyei kirendeltségek képviselőinek jelenlétében adták át a tisztítóállomást.