Textúrák a Teinben

2009. május 16., szombat, Közélet
Textúrák címmel nyílt meg a sepsiszentgyörgyi Tein teaházban Tofán Andrea XI. osztályos művészetis diák kiállítása.

Az olajfestményekből, rajzokból, más képzőművészeti alkotásokból álló tárlat megnyitóján Sipos Sarolta tanárnő a címről szólva elmondta: leginkább a túrák szó ragadta meg, hiszen olyan művek ezek, amelyeket Tofán Andrea szabad idejében alkotott, ugyanakkor az öröm, a kedvtelés, a művészet szeretete is szükséges megszületésükhöz. A gyergyócsomafalvi származású diáklány — akinek ez az első tárlata, és a továbbikban is a képzőművészettel szeretne foglalkozni — elmondta: az alkotások főbb témája a férfi és nő kapcsolata, a teljesség, leginkább a finomság, gyöngédség, a nőies, lágy színek dominálnak, visszatérő motívum a keleti kultúra.

(Farcádi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2009-05-16: Közélet - x:

Kisokosok a dobogón

A kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola három negyedik osztályos diákja, Horváth Abigél, Sütő Boglárka és Tóth Kincső ― Mántó Emese tanítványai ― csapatversenyben és egyéni próbákban (környezetismeret, matematika, magyar nyelv és irodalom) egyaránt dobogóra jutott a paksi Kisokos-Kisdobos nemzetközi tantárgyversenyen.
2009-05-16: Világfigyelő - x:

Korszerűek az autonómiatörekvések

Tanácskozást tartott tegnap Budapesten a Kárpát-medencei magyar autonómiatörekvések segítésére 2004-ben létrehozott Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT), amelyen felszólalt többek között Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Tőkés László királyhágó-melléki református püspök, EP-képviselő, a KMAT elnöke is.