Kosárlabda, döntőSepsi BC—Târgovişte 0—2 — Tibodi Ferenc

2009. május 18., hétfő, Sport

Újból kikapott, s újból húszpontos vereséget szenvedett a Mikes Kelemen Sepsi BC, amely szombaton este a Târgoviştét látta vendégül a 2008—2009-es A-osztályos női kosárlabda-bajnokság fináléjának második mérkőzésén.

Sajnos, csapatunkon nem segített a székely himnusz, a hangosan szurkolás, a zsúfoltságig megtelt sportcsarnok látványa, a szentgyörgyi kosárlabda-kedvelők győzni akarása, és, sajnos, nem sikerült zöld-fehér örömünnepé változtatni az estét. A háború még nincs elveszítve, hiszen a mindent eldöntő, végső összecsapás még hátravan. Lányaink most jobban játszottak, mint a döntő első meccsén, de sajnos, ez sem volt elég ahhoz, hogy legyőzzék legfőbb riválisukat, a nagyon jó formában levő Târgoviştét. A párharc következő összecsapását május 21-én rendezik meg a dâmboviţai megyeszékhelyi sportcsarnokban.

Sepis BC—Târgovişte 64—84 (19—26, 18—21, 10—19, 17—18)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Vezette: Marius Ciuliu és Bukuresti László. Sepsi BC: Zoll 8/6, Vass 10, Ambrus 10/3, Duffy 13/9, Kajdacsi 15—Sándor, Diatta 2, Nagy, Bordás, Cazac 6/6. Edző: Déri Csaba. Târgovişte: Pârâu 6/3, Toma 8, Brosovszky 19/9, Givens 18, Cokker 15/9—Valentin 16/6, Turóczi, Bukovszki, Masilionene, Dinca 2. Edző: Cătălin Tănase. Mezőnybeli dobószázalék: 15/40 37,50 % — 18/37 48,65 %. Büntető dobószázalék: 10/21 47.62 % — 21/29 72.41 %. Lepattanók: 32—40. Legtöbb lepattanó: Kajdacsi 11, illetve Toma 10. Legtöbb gólpassz: Vass 4, illetve Parau 5. Az eredmény alakulása: 3. perc: 6—5; 4. p.: 9—9; 8. p.: 17—22; 12. p.: 21—28; 16. p.: 34—39; 20. p.: 37—47; 24. p.: 41—55; 28. p.: 46—64; 32. p.: 49—72; 36. p.: 54—78; 40. p.: 64—84.

A döntő második meccse már az első sípszó előtt megkezdődött... A két szurkolótábor kitett magáért, minden lehető eszközzel zajt csináltak, ezzel segítve, motiválva a harcba induló kedvenceiket. Szombaton este majdnem elviselhetetlenné vált a hangulat a Szabó Kati Sportcsarnokban, szólt a kürt, pörgött a dob, füttykoncert és tapsvihar követett minden befejezett támadást vagy elpuskázott helyzetet. A sportcsarnok egyszerűen átalakult egy kitörni készülő vulkánná. A feldobásnál mi hoztuk el a labdát, s az első támadásból Ambrus pontot is szerzett. A találkozó első pár perce nagyon kiegyensúlyozott volt, a két csapat fej fej mellett haladt. Sajnos, a negyed közepénél már a vendégek vezettek, s pár elrontott támadás és eladott labda után Târgovişte hétpontosra növelte előnyét. A második negyed is nagyon szorosra sikeredett, s legszebb pillanatait Zoll és Brosovszky szolgáltatta, aki felváltva dobta a hárompontosokat. A nagyszünet után azonban minden megváltozott. A harmadik negyed elején még jól ment a játék Déri Csaba tanítványainak, de az egymás után kihagyott ziccerek, a rossz passzok megbosszulták magukat. Ahogy nőtt a vendégek előnye, úgy csendesedett a ,,szentgyörgyi vulkán" is... Szerényen játszottak a lányok, s tíz perc alatt csupán tíz pontot dobáltak össze. Az utolsó játékrészben csak Duffy triplái tartották a lelket a szentgyörgyi csapatban és szurkolókban, de az már semmire nem volt elég. Târgoviştének sikerült újra legyőznie a Sepsi BC-t, és ezzel komoly lépést tett a bajnoki cím elnyerése felé. Egy újabb csatát veszítettünk el, de a háború még koránt sem ért véget!

Mestermérleg

Déri Csaba: Sokkal jobb meccs volt, mint a keddi, de sajnos, már az utolsó tartalékainkat éljük fel. Megtettünk mindent, ennyire futotta. Egész egyszerűen Târgovişte sokkal fizikálisabb, mint amilyenek mi vagyunk. A döntő még nem ért véget, nyernünk kell Târgoviştén!

Cătălin Tănase: Nagyszerű, hogy itt tudtunk nyerni, de soha nem lehet tudni, mit hozhat a jövő. Nagyon fontos a következő meccs, amit komolyan fogunk venni, még annak ellenére is, hogy a papírforma szerint mi vagyunk az esélyesebbek. Nagyon jó mérkőzést játszott mindkét csapat, s fantasztikus volt a hangulat a csarnokban. Gratulálok mindkét csapatnak a bemutatott játékhoz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-05-18: Közélet - x:

A hétvége hírei — Mózes László

Magyar gondok Kárpátalján
Magyarország nem fogadja el, hogy az ukrán nyelvpolitika áldozatává váljék a kárpátaljai magyar közösség — közölte Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombaton Budapesten. Ukrajnában egyre erőszakosabb a nyelvi homogenizációs politika, amelynek elsődleges oka, hogy az ország fele oroszul beszél — mondta a politikus egy konferencián. Példaként említette, hogy legutóbb olyan intézkedéseket hoztak, amelyek szerint nem lehet nemzeti nyelven érettségizni, felvételizni Ukrajnában.
2009-05-18: Sport - x:

Befejeződött a Tanfelügyelőség Kupa (Atlétika)

Befejeződött a második alkalommal megtartott Tanfelügyelőség Kupa, amelynek harmadik és egyben utolsó fordulóját a napokban rendezték meg. A küzdelemsorozaton összesen 898 tanuló vett részt, az elmúlt heti csapatviadalon közel 250 nebuló állt rajthoz.