Fiatal tehetségek pályázhatnak - Farkas Réka

2009. május 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Idén is meghirdették a MOL által finanszírozott, Segíthetek? című tehetségtámogató programot. A sport és művészetek területén kiemelkedő eredményeket felmutató, 8—18 év közötti diákoknak, csoportoknak, iskolai egyesületeknek, együtteseknek nyújtanak anyagi segítséget a tevékenységükhöz szükséges eszközök beszerzéséhez, országos és nemzetközi versenyeken, koncerteken, illetve felkészítő táborokban való részvételhez.

A három esztendővel ezelőtt indított programban évente több mint száz gyereket, csoportot támogattak, tavaly háromszékiek is bekerültek a kiválasztottak közé, például a sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett, aki a 12 éves korcsoportban romániai országos bajnok asztaliteniszező, és második lett a Európa Top 12 versenyen is. A 2008-as pályázaton sikeresen szerepelt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceum asztalitenisz-csapata, a szintén sepsiszentgyörgyi Horovitz Hanna atléta, a kézdiszentléleki Lukács Arnold és a kézdivásárhelyi Varga Róbert dzsúdós, az asztaliteniszező Sükösd Roland Kézdivásárhelyről, illetve a megyeszékhelyi Crescendo kórus.

Idén június 12-ig lehet pályázni, a feltételek, szükséges papírok jegyzéke, illetve a pályázati ív letölthető a www.pentrucomunitate.ro vagy a www.molromania.ro honlapról. Ebben az esztendőben 60 000 eurónak megfelelő összeget osztanak szét a legjobbak között.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-05-20: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Programozási verseny Kézdivásárhelyen - Iochom István

A DataS Kft. és a Nagy Mózes Elméleti Líceum tizenkettedik alkalommal szervezte meg múlt hét végén a kézdivásárhelyi kantai iskolában immár hagyományos programozási versenyét, melyre hét erdélyi — kolozsvári, brassói, marosvásárhelyi, csíkszeredai, székelykeresztúri, sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi — középiskola harmincöt diákja nevezett be.
2009-05-20: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Strukturális alapok kis- és középvállalkozásoknak

Holnap 13 órától szemináriumot tart a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sepsiszentgyörgyön az Olt utca 17. szám alatti székházában azokról a lehetőségekről, melyekkel a válsággal küszködő kis- és középvállalkozások élhetnek. A rendezvény a nekik szánt programok brassói területi képviseletének közreműködésével zajlik, meghívott Preiss Tivadar tanácsadó. Bővebb tájékoztatás, iratkozás a 0267 351 677-es telefonon vagy ccicov@ccicov.com e-mail címen. (i.)