Dark River Rock FestBőrszerkósok Setétpatakon - Ferencz Csaba

2009. május 20., szerda, Magazin

A sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai fiatalokból verbuválódott Worldchanger — pécsi fesztiválfellépést nyert

Setétpatakon a hét végén harmadik alkalommal rendezték meg az erdővidéki rockfesztivált. A tehetségkutató versennyel egybekötött fesztivál nagy neve a magyarországi Kalapács együttes volt, mellette ismert hazai és anyaországi bandák léptek fel.

Setétpatakon a hét végén harmadik alkalommal rendezték meg az erdővidéki rockfesztivált. A tehetségkutató versennyel egybekötött fesztivál nagy neve a magyarországi Kalapács együttes volt, mellette ismert hazai és anyaországi bandák léptek fel.

A rendezvény színvonalát jelzi, hogy a fiatal együttesek jelentkezését már hónapokkal ezelőtt le kellett zárni, tizenkét banda mérhette össze tudását, tehetségét, köztük szép számmal székelyföldiek. Ennek ellenére viszonylag alacsony volt az érdeklődés. Martinka János szervező szerint minden bizonnyal a helyszín nem megfelelő, hiszen az uzonkafürdői letérő közelében lévő Setétpatakot nehéz megközelíteni, főleg a kispénzű rockerek számára. De az is lehet, hogy a fesztivál- és koncertkínálat bősége miatt a ,,bőrszerkós" közönség megoszlott (a hét végén Csíkszeredában lépett fel például a Tankcsapda). A szervezők úgy tervezik, hogy jövőre valamelyik háromszéki településhez közelebb hozzák a rendezvényt.

A tehetségkutató verseny egyébként kiegyensúlyozott volt, így a zsűri úgy döntött, hogy mindenik együttes nyer legalább egy fellépési lehetőséget valamelyik Kárpát-medencei fesztiválon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-05-20: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Székelyföld a virtuális térben - Ferencz Csaba

Kulturális és nyelvi tartományként hamarosan székelyföldi doméniumnevet jegyez be az internet legfelsőbb szintű tartományait felügyelő szervezet, az ICANN. A kezdeményezést a Székely Nemzeti Tanács tette, mely informatikai partnercégével együtt a doméniumnevek átszervezését célzó folyamatba kapcsolódott be.
2009-05-20: Magazin - x:

Nemzetközi bajuszverseny Kiskunfélegyházán - Ferencz Csaba

,,Elérkezett a bajuszpödrés ideje! 2009-ben is kipödrik bajszukat a víg kedvű kunsági legények, no meg a messze földről érkezett, bajszukra büszke »vitézek«" — hirdeti honlapján a Magyar Bajusz Társaság, amely szombaton Kiskunfélegyházán szervezi meg a III. Kunsági Bajuszfesztivált.