Nemzetközi bajuszverseny Kiskunfélegyházán - Ferencz Csaba

2009. május 20., szerda, Magazin

,,Elérkezett a bajuszpödrés ideje! 2009-ben is kipödrik bajszukat a víg kedvű kunsági legények, no meg a messze földről érkezett, bajszukra büszke »vitézek«" — hirdeti honlapján a Magyar Bajusz Társaság, amely szombaton Kiskunfélegyházán szervezi meg a III. Kunsági Bajuszfesztivált.

Az immár nemzetközire szélesedett megmérettetésre várnak ,,szőr- és bőrbajszú gyermeket és felnőttet" egyaránt. A hívogató szöveg a programot így összegzi: ,,Jöjjenek hát büszkélkedni, s csodálni, álmélkodni, lófrálni, portékákat vásárolni, enni, inni, mókázni! A nap eseményei: kézműves kirakodóvásár, bábszínház, gólyalábas előadás, csúzlizda, körhinta, koncertek, táncház, nemzetközi bajuszverseny és bajuszkirály-választás." A versenyben egyébként hat kategóriát hirdettek meg: magyar bajusz, toldott bajusz, bajusz áll- vagy kecskeszakállal, bajusz teljes szakállal, vendég bajusz (külhoni hagyományok), szabad stílusú bajusz (szőrszobrászat). Bővebb információk a www.magyarbajusz.hu honlapon olvashatók.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-05-20: Magazin - x:

Bőrszerkósok Setétpatakon (Dark River Rock Fest) - Ferencz Csaba

A sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai fiatalokból verbuválódott Worldchanger — pécsi fesztiválfellépést nyert
Setétpatakon a hét végén harmadik alkalommal rendezték meg az erdővidéki rockfesztivált. A tehetségkutató versennyel egybekötött fesztivál nagy neve a magyarországi Kalapács együttes volt, mellette ismert hazai és anyaországi bandák léptek fel.
Setétpatakon a hét végén harmadik alkalommal rendezték meg az erdővidéki rockfesztivált. A tehetségkutató versennyel egybekötött fesztivál nagy neve a magyarországi Kalapács együttes volt, mellette ismert hazai és anyaországi bandák léptek fel.
2009-05-20: Magazin - x:

Ócskavas lett egy Henry Moore-ból?

Feltehetően ócskavas lett Henry Moore brit szobrász egy művéből, amelynek értéke hárommillió font (közel 14 milliárd lej) volt. Hulladék fémként 1500 fontot (hétezer lejt) kaphattak érte a tolvajok, akikről immár úgy véli a brit rendőrség, hogy miután ellopták, beolvasztották a művet. Így sikerült nekik letornászni zsákmányuk értékét.