Farrah Fawcett küzdelme a rákkal

2009. május 20., szerda, Magazin
Csaknem kilencmillióan nézték meg a hét végén azt a dokumentumfilmet, amely az egykori szexbálvány, a ma hatvankét éves Farrah Fawcett rákkal vívott küzdelméről szól.

Az NBC közlése szerint egy éve nem akadt arra példa, hogy a péntek esti csúcsidőben ennyien kíváncsiak lettek volna valamelyik műsorára. A színésznő — Charlie angyalainak egyike — 2006 óta viaskodik a szörnyű kórral, akkor diagnosztizálták nála a végbélrákot, amely azóta átterjedt a májára is. A film tulajdonképpen saját videofelvételeiből áll, amelyeket eredetileg azért készített, hogy szűk körben, hozzátartozóinak és barátainak levetítse. Később azonban úgy döntött, hogy érdemes lenne a nagy nyilvánosságnak is bemutatni, talán lesznek, akik erőt merítenek belőle. A felvételeken az ő keserves harca követhető nyomon, kezdve a kétségbeeséstől, a fájdalmas kemoterápiás és egyéb gyógymódok viszontagságain át az újra és újra feléledő reménykedésig, amelyet aztán az elkeseredettség ismétlődő hullámai követnek. A kezelések következtében egykoron fenséges, divatot teremtő buja, szőke hajkoronája kihullott, arca szinte a felismerhetetlenségig beesett.

A sztár Farrah Leni Fawcett néven a Texas állambeli Corpus Christiben született. Szépségversenyek sorát nyerte meg, de neve és arca akkoriban kezdett ismertté válni, amikor a hatvanas években egyre több show-műsorba hívták vendégként. Pályáján nagyot lendített, hogy az őt vörös fürdőruhában ábrázoló és mintegy nyolcmilliós példányszámban kinyomtatott poszter egész Amerika férfilakosságát elbűvölte a hetvenes években. Mások mellett Aaron Spelling és Leonard Goldberg producereket is, akik meg is hívták a Charlie angyalai címmel készülő tévésorozatukba az egyik főszereplőnek. A színésznő három szezonon át a sorozat legnépszerűbb sztárja volt, ám amikor a szé-riának vége szakadt, hírnevét nem tudta első vonalbeli nagyjátékfilmszerepekre váltani Hollywoodban. Bár játszott filmekben is, főként televíziós produkciókban tűnt fel a nyolcvanas és a kilencvenes években.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-05-20: Magazin - x:

Lelopták az összes utcanévtáblát

Lelopták az összes utcanévtáblát az Egyesült Államokban a pennsylvaniai Winfieldben. A tolvajok két nap alatt végeztek az alumíniumtáblákkal, de feltehetően nem színesfém voltuk miatt emelték el őket, mert nem kapnak vagyont értük.
2009-05-20: Magazin - x:

Twitteren terjedt a földrengés híre

A Twitteren terjedt a vasárnap éjszakai Los Angeles-i földrengés híre: még szinte véget sem ért az ötös erősségűre becsült földmozgás, a közösségi mikroblogon már százával reagáltak rá a twitterezők.