Twitteren terjedt a földrengés híre

2009. május 20., szerda, Magazin

A Twitteren terjedt a vasárnap éjszakai Los Angeles-i földrengés híre: még szinte véget sem ért az ötös erősségűre becsült földmozgás, a közösségi mikroblogon már százával reagáltak rá a twitterezők.

A Telegraph hétfői online kiadása a rengés utáni húsz másodperc twitterforgalmából idézve többek között a következő bejegyzéseket közölte: ,,Túléltem az első földrengésemet?", ,,Érezte valaki a földrengést San Diegóban?", ,,Hú, ez egy nagy rengés volt!", ,,Éppen most rengett a föld itt, Kaliforniában!", ,,Istenem, földrengés! Szerencsére itt mindenki jól van", ,,Éreztétek ezt a földrengést? Istenem! Ez komoly volt, szuper közel lehetett! Hú!", ,,Földrengés? Igazi? Hol?", ,,Milyen vicces, hogy a rengésről írok, miközben még mozog a föld", ,,Földrengés Los Angelesben? Istenem! San Franciscóban vagyok. A louisianai rokonaim mind fel fognak hívni, hogy jól vagyok-e", ,,Földrengés, mind meg fogunk halni!!!", ,,Az Amerikai Geológiai Kutatóintézet szerint ötös erősségű földrengés sújtotta a Los Angeles-i metró körzetét", ,,Alig éreztem a rengést, azt hittem, apám rázza a székemet!", ,,Ötös rengés! Megrázta a házat, de semmi rossz", ,,Most, hogy van Twitter, mindenről tudok, még mielőtt a hírügynökségek megírnák. Milyen klassz!", ,,Lehet, hogy én okoztam a földrengést, mert kétszer néztem ma a Labyrinthot. Ez természetellenes", ,,Az ötös utáni kisebb rengés 2,5-ös volt", ,,Emberek, földrengés! Minden rendben", ,,Szeretem, ha földrengés van. A képernyőm megtelt a twitterezőkkel, akik erről beszélnek. Nagyon gyors útja, hogy tudomást szerezzen az ember egy fontos dologról."

A telegraph.co.uk portál cikke szerint nem is kell jobb bizonyíték rá, hogy a Twitter felülírta a hírek terjedésének korábbi természetét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-05-20: Magazin - x:

Farrah Fawcett küzdelme a rákkal

Csaknem kilencmillióan nézték meg a hét végén azt a dokumentumfilmet, amely az egykori szexbálvány, a ma hatvankét éves Farrah Fawcett rákkal vívott küzdelméről szól.
2009-05-21: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor?

Színház
* A sepsiszentgyörgyi Tamá­si Áron Színház Francis Veber Balfácánt vacsorára című vígjátékát Mircea Cornişteanu rendezésében a nagyteremben ma a Comenius I.-bérletesek láthatják.