RágcsálókHogyan takarítsuk állataink élőhelyét, 3.

2009. május 21., csütörtök, Család

A rágcsálókat — degu, hörcsög, egér, patkány, tengerimalac — a takarítás idejére helyezzük másik terráriumba, esetleg műanyag ládába vagy vödörbe.

A papírdoboz nem megfelelő, mert — különösen a hörcsögök — könnyen kirághatják magukat belőle, és kereket oldhatnak. Szükségmegoldásként az üres és bedugaszolt lefolyójú fürdőkádba is bele lehet őket tenni.

Az almot rendszeresen cseréljük, a terráriumot vagy a műanyag ketrecet pedig mossuk ki és fertőtlenítsük. A háztartási boltokban kapható fertőtlenítőszerek megfelelően hígított oldatával, kefével alaposan mindenhol tisztítsuk meg, majd bő forró vízzel mossuk le. Az etető- és itatóedényeket csak forró vízzel mossuk, a fertőtlenítőszer maradéka az állat szervezetébe jutva mérgezést okozhat. (MTI-Press)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-05-21: Család - x:

A szerény kankalin — Puskás Attila

Flóránk ismert, sárga, bókoló virágú növényével rokon a nemesített kankalin (Primula x pubescens).
2009-05-21: Sport - x:

Bajnoki ezüstérem (Torna)

A Sepsiszentgyörgyi ISK/Mikes Kelemen Főgimnázium I-es együttese (Filip Zsombor, Robert Damian, Molnár Egon, Pakucs Tamás, Blaga Botond, Oláh Artúr) a második helyen zárta az ifjúsági IV-es tornászok számára kiírt, május 18—19-én Buzăuban megtartott országos bajnokság csapatversenyét.