FelvidékTárgyalással megoldani a vitát

2009. május 21., csütörtök, Világfigyelő

Csáky Pál szerint a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjában (MKP) felmerült belső nézeteltéréseket tárgyalásokkal kell megoldani, felül kell emelkedni a személyes sérelmeken, s csak akkor érdemes platformot alakítani, ha így konstruktív ötletek születnek.

Az MKP elnöke leszögezte: a párt vezetése továbbra is tárgyalni kíván a frakcióból kilépett három képviselővel, Bugár Bélával, A. Nagy Lászlóval, Gál Gá­borral arról, hogy térjen vissza a parlamenti csoportba, és ismét dolgozzon együtt a szlovákiai magyarság érdekében. Csáky szerint most arra lenne szükség, hogy a hármak is bekapcsolódjanak az európai parlamenti választásokba, és ösztönözzék az embereket arra, hogy menjenek el választani. ,,Ha valakinek van elképzelése, akkor tegye le a párt vezetése elé, és biztos, tárgyalni fogunk róla, megvitatjuk. Nem személyes elégedetlenségekről és feszültségkeltésről kell beszélni, hanem pozitív hozzáállásról" — mutatott rá. Csáky úgy véli, ,,nem a sértődött emberek platformját kell létrehozni a pártban, hanem — ha már bizonyos különbségekről beszélünk — gondolkozzunk el azon, hogy közelednek a megyei választások, és hogy hatékonyabb megoldást kell kínálnunk az egyes régiók problémáira". A politikus szerint egy új magyar pártot létrehozni értelmetlen lenne.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2009-05-21: Világfigyelő - x:

Sikertelen államfőválasztás (Ellenzéki bojkott Moldovában)

Nem sikerült államfőt választania tegnap a moldovai parlamentnek, így várhatóan május 28-án kénytelen ismét összeülni. Egy szavazat hiányzott ahhoz, hogy a kommunista párt jelöltjét, Zinaida Greceaniit, a jelenlegi ügyvezető kormányfőt megválasszák.
2009-05-21: Világfigyelő - x:

Egység Kálvin szellemében (A magyar reformátusok alkotmánya)

Öt évvel ezelőtt született meg a Kárpát-medencei protestáns egyházak egyesülésének gondolata, amely mára valósággá érett. Az egységes Magyar Református Egyház Alkotmányának holnapi debreceni aláírásáról a Magyar Televízió több műsora tudósít.