Fókuszban a kalandturizmus — Mózes László

2009. május 21., csütörtök, Közélet

Turisztikai téren váltást próbálunk eszközölni, amelyhez nagy reményeket fűzünk a megye fejlesztését illetően — közölte a kilencedik Háromszéki Turisztikai Napok beharangozójaként tegnap Demeter János, a megyei tanács alelnöke.

A háromnapos rendezvénnyel nem csak a megszokott programokat ismétlik, hanem a szervezők Háromszék természeti értékeire, a kalandturizmusban rejlő lehetőségekre próbálnak erőteljesebben rávilágítani, bízva benne, hogy az további idegenforgalmi tőkét, vonzerőt jelent. Ezért a pénteki, a Rétyi Nyírben szervezendő szakmai tanácskozásra igen rangos előadókat várnak, köztük a turisztikai minisztert, a National Geographic romániai főszerkesztőjét, nemzeti parkok vezetőit. Új programjukkal kitörési pontokat keresnek, a természeti adottságok erre jó lehetőséget biztosítanak, ám az is szükséges, hogy a helybeli közösségek, önkormányzatok is támogassák ezt — vélekedett Albert Zoltán turisztikai szakember. Szombaton a hagyományos kolbászparádét tartják Sepsiszentgyörgyön, míg vasárnap az Óriáspince-tetőn a HáromszÉKünk egész napos kulturális, szekértáboros rendezvényre kerül sor. Erről Imreh István, a Megyei Művelődési Központ vezetője elmondta: eddig huszonnyolc önkormányzat jelezte részvételét, több vetélkedőt szerveztek, családbarát programjaikkal mintegy tízezer érdeklődőre számítanak. Mindennek pedig az a célja, hogy Há­romszék erőteljesebben bekerüljön az idegenforgalmi vérkeringésbe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2009-05-21: Közélet - x:

Támogatás száztízezer hektárra — Ferencz Csaba

Május 15-ig Háromszéken mintegy 13 200 kérvényt tettek le területalapú támogatásra, a gazdák valamivel több, mint 110 000 hektárra igényelnek uniós segítséget.
2009-05-21: Máról holnapra - x:

A fölösleges poszogás — Sylvester Lajos

Miközben folyik a Magyar Összefogás kampánya a június 7-i EP-választások sikerre segítése ügyében, egy-egy politikai zsákutca gyepesebb fertályából erőtlen poszogások hangja hallatszik, amolyan se hús, se hal állásfoglalás körül pufogtatva a lóport. Az egész pöszögés azért nevetséges, mert egyrészt az RMDSZ—EMNT-összefogást a szó szoros értelmében a népakarat követelte ki.