Félsziget, a teljes körű fesztiválélmény

2009. május 23., szombat, Magazin
A CokeLive Félsziget hetedik kiadása július 23—26. között zajlik Marosvásárhelyen, a Maros partján, a Víkend-telep mellett.

A fesztivál négy nap intenzív bulit ígér közel harminc sporttal, köztük a bungee jumpinggal és más extrém sportokkal, kólásládákból készült labirintussal és jégbárral. A látogatókat gazdag kulturális kínálattal várja a Port.ro Humorfesztivál, a rövidfilmeket vetítő Muuuvi sátor, illetve az ArtThing művésztelep. Az idei rendezvényen huszonöt civil szervezet kap bemutatkozási lehetőséget a Civil Faluban.

,,A Félsziget hetedik évében a legnagyobb európai fesztivált, a Szigetet is szervező Sziget Management és a MIÉRT az eddigi leggazdagabb kínálatot nyújtja mind a zenei program, mind a szórakozás és nem zenei programok tekintetében. Örömmel fogadjuk, hogy a Coca-Cola támogat bennünket abban, hogy megoszthassuk a fiatalokkal egy igazi fesztivál élményét" — nyilatkozta Bodor László fesztiváligazgató.

A 2009-es CokeLive Félszigeten tizennyolc külföldi előadó és dj, tizennyolc romániai zenekar és hat dj, nyolc magyarországi zenekar és nyolc magyar lemezlovas lép fel. A koncertek már július 23-án, a nulladik napon megkezdődnek három helyszínen — a Coke Teraszon a Luna Amară, a Tündérground és a Tabasco koncertezik, míg a Freedom Arénában a drum and bass páros, a Chase & Status és MC Rage lép fel. A 2009-es birminghami Drum’n’Bass Awardson a szakma a közönség egyetértésével a Chase & Status More Than Alotjának ítélte az év legjobb drum’n’bass albumának járó első díjat.

A bérleteseknek a nulladik nap (július 23.) ingyenes, s a Víkend-telep strandját is szabadon használhatják.

Július 24-én a legnagyobb sztárokkal indul a Coca-Cola Main Stage műsora is. Itt lépnek fel a korábban már bejelentett Nine Inch Nails és a the Prodigy mellett a skót Primal Scream, a brit Freestylers és a legnépszerűbb magyar és román zenekarok.

A szervezők idén hatvanezer látogatóra számítanak, háromezer sátorhelyet, több mint kétszáz mobilvécét és közel száz zuhanyzót állítanak fel. A nagyobb tömegre való tekintettel nő a biztonsági emberek száma, és két kilométernyi kerítéssel veszik körbe a helyszínt.

A CokeLive Félsziget belépőit az Eventim.ro hálózatában, illetve a Germanos országos üzlethálózat összes üzletében be lehet szerezni. A négynapos bérlet ára elővételben 199 lej, míg az egynapos jegyek 80 lejbe kerülnek. A nulladik napra 40 lejért lehet jegyet vásárolni. Július 13-a után a bérletek ára 240, a napijegyek ára 100, illetve 50 lejre (nulladik nap) módosul.

A CokeLive Félsziget fesztiválra a Coca-Cola egy különleges kampányt indított, amelynek keretében a feles kólásüvegeken található kódot beküldők közt 504 darab két személyre szóló fesztiválmeghívót és 504 iPod nanót sorsolnak ki.

A rendezvénnyel kapcsolatos friss információkat a www.cokelivefelsziget.ro oldalon lehet beszerezni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-05-22: Nyílttér - x:

A közművek nem közüzemek (Tollraforgó) - B. Kovács András

Közművekről cikkezik sűrűn a sajtó, s attól függetlenül, hogy országos vagy helyi lapról van szó, hibásan használja a szót. Nyilvánvalóan elhomályosult annak tulajdonképpeni jelentése, és illetéktelenül átvette a másik összetett szó ,,életterét", maholnap kiszorítván azt a használatból is.
2009-05-23: Magazin - x:

Ralph Fiennes rendez

Legújabban William Hurt Oscar-díjas színész csatlakozott a rendezőként hamarosan debütáló Ralph Fiennes filmjéhez, amelyben a brit színész a rendezés mellett a főszerepet is magára vállalta.