Harcba! Rózsaszín alsógatyában...

2009. május 26., kedd, Magazin

Büntetésre számított, ám gratulációt kap az az amerikai katona, aki rózsaszín boxeralsóban és klaffogó strandpapucsban rohant harcolni Afganisztánban.

Nem ilyen az új egyenruha. A közlegényt álmából verte fel csapatával együtt a tálibok támadása, a 19 éves Zachary Boyd pedig nem húzta az időt azzal, hogy nadrágot, inget öltsön magára. Ráadásul láthatta legatyásodva az egész világ, mert a csapatnál épp egy fotós vendégeskedett, aki persze lencsevégre kapta. Virított is a rózsaszín boxer a The New York Times címoldalán, a katona pedig azt írta szüleinek, hogy elveszítheti állását, ha meglátja őt Barack Obama elnök egyenruhátlanul. Büntetés helyett azonban az ellenkezője történik. Robert Gates amerikai védelmi miniszter nagyra értékelte a katona bátorságát. Mint mondta: ,,Aki rózsaszín boxeralsóban és strandpapucsban indul harcba tálibok ellen, az nem köznapi bátorságról tesz tanúbizonyságot."

A miniszter csütörtökön méltatta a május 11-i esemény hősét, és azt mondta, szeretne kezet szorítani a közlegénnyel. Hozzátette: Boyd állása nagyon biztos.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-05-26: Magazin - x:

Vigyázzunk, hova vizelünk...

Az Old Faithful
Interneten, az extrahírek között olvasom, hogy Amerikában, a világhírű Yellowstone Nemzeti Parkban két férfi (?), méghozzá a park alkalmazottjai közül, gyermeteg mutatványt rögtönzött: belepisiltek az egyik leghíresebb gejzír, az Old Faithful — Öreg Hűséges — ,,szájába" az órányi pontosságú forró víz és gőzkilövellés pihenő fázisában.
2009-05-26: Közélet - x:

Védekeznek a román politikusok (Éles szóváltás Udrea és Antal Árpád között) — Farkas Réka

A bukaresti sajtó igyekezett agyonhallgatni a székelyföldi tiltakozássorozatot, alig esett szó tévékben, lapokban a csíkszeredai tüntetésről, és ahol említették, ott is mélyen alábecsülték a résztvevők számát. A háromszéki, illetve a vidékünkön portyázó román politikusok azonban nyilatkozni kényszerültek, és pártállástól függetlenül próbálják megvédeni a kormány döntését.