Főnökcsere a mezőgazdasági igazgatóságon — Ferencz Csaba

2009. május 26., kedd, Közélet

A magyar intézményvezetők leváltása a megyei mezőgazdasági igazgatóságot is elérte. Barabás Géza négy év után távozik a posztról, helyét Dan Damian, az RTC cég tulajdonosa veszi át. A leváltott igazgató úgy látja, a tucatnyi támogatási programot lebonyolító, szakfelügyeletet ellátó intézmény vezetését csakis a szakmában ismert, tapasztalt szakemberre lehetne bízni, márpedig utódja — bár állatorvosi végzettségű — nem erről ismert Háromszéken.

Barabás Géza a hetvenes évektől dolgozik az igazgatóságon, sokáig terepmunkát végzett, majd osztályvezető volt. Úgy érzi, az utóbbi négy esztendőben jó viszonyt alakított ki a gazdatársadalommal, a támogatási programok mellett pályázatokat segítettek, na meg a szükséges szakfelügyeletet is ellátták a megyében. A politikai tisztogatás hírére egyébként számított arra, hogy menesztik, ezért is kérte előzetes nyugdíjaztatását.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-05-26: Közélet - x:

Védekeznek a román politikusok (Éles szóváltás Udrea és Antal Árpád között) — Farkas Réka

A bukaresti sajtó igyekezett agyonhallgatni a székelyföldi tiltakozássorozatot, alig esett szó tévékben, lapokban a csíkszeredai tüntetésről, és ahol említették, ott is mélyen alábecsülték a résztvevők számát. A háromszéki, illetve a vidékünkön portyázó román politikusok azonban nyilatkozni kényszerültek, és pártállástól függetlenül próbálják megvédeni a kormány döntését.
2009-05-26: Közélet - x:

Városünnepre készül Barót — Hecser László

Május 28—31-én tartják a Baróti Napokat. Minden bizonnyal a városünnep egyik sikeres rendezvénye a virágkiállítás lesz. A Gyulai Líviusz Városi Könyvtárban a Benedek Elek mesevilágát bemutató rajzpályázat anyaga lesz megtekinthető.