Városünnepre készül Barót — Hecser László

2009. május 26., kedd, Közélet

Május 28—31-én tartják a Baróti Napokat. Minden bizonnyal a városünnep egyik sikeres rendezvénye a virágkiállítás lesz. A Gyulai Líviusz Városi Könyvtárban a Benedek Elek mesevilágát bemutató rajzpályázat anyaga lesz megtekinthető.

Érdeklődésre számíthat a budapesti Bögi Sándor A világ pénze, a pénz világa című numizmatikai kiállítása is. A főzőverseny tavaly szoros eredményt hozott, így idén minden bizonnyal nagy lesz a visszavágási kedv.

A délelőttöket a sportnak szentelik, a délutáni evés-ivás alatt a város és a környék népi előadói, mulatóst és nosztalgiazenét játszó együttesek lépnek fel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-05-26: Közélet - x:

Főnökcsere a mezőgazdasági igazgatóságon — Ferencz Csaba

A magyar intézményvezetők leváltása a megyei mezőgazdasági igazgatóságot is elérte. Barabás Géza négy év után távozik a posztról, helyét Dan Damian, az RTC cég tulajdonosa veszi át. A leváltott igazgató úgy látja, a tucatnyi támogatási programot lebonyolító, szakfelügyeletet ellátó intézmény vezetését csakis a szakmában ismert, tapasztalt szakemberre lehetne bízni, márpedig utódja — bár állatorvosi végzettségű — nem erről ismert Háromszéken.
2009-05-26: Máról holnapra - x:

Ellenség helyett szövetségest — Farcádi Botond

Az elmúlt években ritkán tapasztalt lendülettel zajlik majd minden fronton az erdélyi magyarság autonómiaküzdelme: többezres tömegeket megmozgató rendezvényeken hangzik el az önrendelkezés iránti igény, a magyar összefogás listájának első négy jelöltje — Tőkés László, Winkler Gyula, Sógor Csaba, Szilágyi Zsolt — az Európai Bizottság elnökének címzett levélben kér támogatást az autonómia megteremtéséhez, hamarosan összehívják a székelyföldi önkormányzati nagygyűlést, a Székely Nemzeti Tanács pedig a térség virtuális megjelenítéséről is gondoskodott.