A Twitter új sztárja

2009. május 27., szerda, Magazin

Itt a 21. századi Gardfield! Bajszának minden rezdülését félmillió érdeklődő lesi a Twitteren át: a mikroblogoló Sockington cica a közösségi portál igazi sztárja lett az utóbbi másfél évben.

Sockington, vagy röviden csak Socks Jason Scott 38 éves massachusettsi számítógép-szakértő macskája. A férfi 2007-óta twitterezik Socks szemszögéből nézve a világot, s ez idő alatt gyűlt köré az ötszázezres ,,Socks Sereg", a blogoló cica követőinek társasága. (Sokuk maga is hasonszőrű háziállat.)

A kutyák és macskák megjelenése a közösségi portálon nem új jelenség. Számos állatnak van profilja a Facebookon, olyannyira, hogy az ebeknek már van Dogbookjuk, a cicáknak pedig Catbookjuk is. De sok gazdi az önálló honlapot sem sajnálja kedvencétől. A twitterező Socks talán csak annyiban különbözik tőlük, hogy mikroblogos kommentárjaiból afféle vicces képregény rajzolódik ki. Sikerült egyéni hangú teremtményt létrehoznia, akinek mindennapi csip-csup ügyekkel kapcsolatos kommentárjai ,,úgy működnek, mint egy 21. századi Garfield-képregény" — utalt Scott Jim Davis közismert képregényhősére.

A blogoló macska talán azon jelenségek közé sorolható, amelyek a fölösleges időpazarlás kategóriája felé billentik a Twitter mérlegét, másfelől azonban felfogható a mikroblog paródiájának is: még egy macska csacskaságait is széthinti a világban. Scott egyébként lassan profitálni kezd a macskablogból. Szépen fogynak a Socks aranyköpéseit idéző pólók, és a gazdi abban bízik, hogy hamarosan kap majd egy visszautasíthatatlan ajánlatot is, amivel végre feltöltheti hitelkártyáját.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-05-27: Magazin - x:

Harc a jegesmedvebocs millióiért

Minden idők leghíresebb jegesmedvéjének, Knutnak az ,,örökségéért" harcol a berlini és a neumünsteri állatkert. A tét nem csekély, számítások szerint mintegy húszmillió euró.
2009-05-27: Élő múlt - x:

Visszakapta régi patináját a gelencei Jancsó-udvarház (Interjú Dr. Szász Károly budakeszi közgazdásszal, a kúria jelenlegi tulajdonosával) — Iochom István

A felújított Jancsó-kúria
A Kulturális Örökség Napjai európai szintű rendezvénybe a múlt esztendőben Gelence is bekapcsolódott. 2008. szeptember 21-én közel háromszáz érdeklődő látogatta meg a Ladia falurészen lévő, 471. szám alatti Jancsó-udvarházat. A rendezvényre a Jancsó család elszármazott tagjai is eljöttek. Az udvarházat jelenlegi tulajdonosa, a Budakeszin élő dr. Szász Károly közgazdász újíttatta fel, restauráltatta eredeti formájában.