A hortenzia — Puskás Attila

2009. május 28., csütörtök, Család

Érdeklődő kérdésére (hogyan szaporítsa e növényt) válaszoljuk: a kőtörőfűfélékhez hasonlóan fejdugványozással lehet új növényt fejleszteni. A leveles csúcsi hajtást nem roncsoló metszéssel leválasztjuk, és a levélzet egy részét alulról eltávolítva nedves talajba vagy vízbe állítjuk meggyökerezésre.

Érdekesség, hogy kék virágú hortenziát kapunk a rózsaszínűből, ha nyílás előtt cserepenként fél kávéskanálnyi timsóval gazdagítjuk a talajt.

Az elhervadt virágokat el kell távolítani és az előző évi ágakat tavasszal visszavágni (a hortenzia kétéves hajtásokon virágzik!). Januárig a lombjavesztett növényt 8—10 Celsius-fokon tartjuk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-05-28: Család - x:

Főleg a többletkalória hizlal

Egy évtizedes vita zárult le: korunk elhízásjárványának fő okozója nem a kevés fizikai munka és a mozgáshiány, sokkal inkább a túlzott kalóriabevitel. A kérdést számos oldaláról az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy a súlynövekedésért szinte teljes mértékben a többletkalória okolható.
2009-05-28: Család - x:

Fenyőszirup és társai (Postaláda)

Nagyon régóta készültem írni önöknek, régi előfizetője vagyok — még a Tükör megjelenésétől — a lapnak. Sok érdekes dolgot tartalmaz a hírlap, nagyon jól elmagyaráznak egyet s mást. Ha lehetséges lenne, néha írni kellene a gyógyteákról, melyik növény milyen betegségre jó.