Indulhat a játszótérépítő program

2009. május 29., péntek, Közélet

Kisebb vita után huszonhét szavazattal, három tartózkodással a Kovászna Megyei Tanács jóváhagyta a megyei játszótérépítő programot.

A tanács évente elkülönít bizonyos összeget, melyre a települések pályázhatnak részfinanszírozásként. A tervek szerint a következő években a megye valamennyi településén szeretnének legalább egy-egy korszerű, fabútorzattal berendezett játszóteret létrehozni. A helyi tanácsoknak biztosítaniuk kell a területet és a költségek felét, a másik felét a megyei önkormányzat állja. (Farcádi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-05-29: Közélet - x:

Nem vált pártot a főtanfelügyelő

A Demokrata-Liberális Párt szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva, miszerint a helyükön hagyott magyar igazgatók közül ketten-hárman is jelezték, beiratkoznak a pártba, tegnap Keresztély Irma villámtájékoztatót tartott, amelyen cáfolta, hogy ő ezek közé tartozna.
2009-05-29: Közélet - x:

Roma csoport épít Egerpatakon

Szépül a falu kultúrotthona. A helyi tanács önerőből javíttatta az épület tetőzetét, rendezte belső részét, új színpadot építettek a régi helyébe.