Korszerű gépek a fizikoterápián — Fekete Réka

2009. június 3., szerda, Közélet

Több mint harmincéves gépeket cseréltek újakra a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház járóbeteg-rendelője alagsori fizikoterápiás kezelőjében. Az új elektroterápiás felszerelések könnyebben kezelhetőek a régieknél, paramétereik megbízhatóbbak, némelyik kétcsatornás, vagyis egyszerre két beteget lehet kezelni.

Dr. Nicoleta Beşchea szakorvos érdeklődésünkre elmondta: a téli hónapokban százharminc-száznegyven beteget kezelnek, az év többi időszakában átlagban havonta százat, s bár a jelenlegi felszereltség messze elmarad a korszerű kórházakéhoz ké­pest, mégis nagyon sok betegen tudnak segíteni. A megyei kórház e rendelőegyüttesében jelenleg mágnesterápiás, ultrahangos, rövidhullámú és más elektroterápiás kezelésekre, ultraibolya sugárzásra, galvánpakolásra, valamint az új gyógykerékpárral is felszerelt teremben gyógytornára van lehetőség.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-06-03: Közélet - x:

Cinkossággal vádolja a rendőrséget a polgármester — Váry O. Péter

Miért van az, hogy a tilosban parkoló gépkocsikat elszállítása mandátuma elején oly hévvel beindult, s aztán éppoly hirtelen megszűnt? — szegezték a kérdést a minapi tanácsülés végén Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármesternek a képviselők. Válasza meglepte a jelenlevőket: a román rendőrséget ki kell zárni ebből a folyamatból, nekik nem érdekük, hogy rend legyen a városban — jelentette ki.
2009-06-03: Máról holnapra - x:

Falra hányt borsó — Bogdán László

Ami az állami intézményeknél történik, felháborító, de korántsem váratlan, és nem is meglepő. Megszokhattuk volna már, hogy az eredeti román demokráciában minden kormányváltás után ez történik.