AtlétikaHorovitz Hanna külföldi és hazai sikerei

2009. június 4., csütörtök, Sport
A MOL-pályázat révén utazhatott a Balaton-parti Keszthelyre Kövér Sándor edzővel Horovitz Hanna atléta.

Természetesen, a mester vitt magával még három tehetséges gyereket — Czirmai Jankát, Tulit Andreát, Molnár Esztert — is, hogy legyen, amin csodálkozniuk a házigazdáknak. A kis csapat mérlege: 2 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérem. Horovitz megnyerte a 600 méteres síkfutást (ideje: 1:39,7 perc), és második lett 100 méteren (14,2 mp), Czirmai győzött a 400 méteren (69,3 mp), harmadik helyen zárt Tulit a 600 méteren (2:01,6 p) és Molnár a 400 méteren (83,2 mp). Valamennyien egyéni csúcsot futottak. És az csak természetes, hogy zengett a szentgyörgyieket méltató dicséret.

Útban hazafelé tettek egy kitérőt Temesvár-ra, ahol részt vettek az olimpiai futóversenyen. A nyílt kategóriában Horovitz az igen előkelő hatodik helyen érkezett célba, s nyert egy hátizsákot. De ezzel még nem volt vége, a Temes Rotary Club négy különdíjat osztott ki, s ebből az egyiket, a legjobb sportoló, legjobb tanuló díjat (szerencsére Hannánál volt a tanulóbizonyítvány, s az igazolta 9,88-as általánosát) Horovitz Hanna kapta, a díj pedig egy kerékpár.

Gratulálunk, Horovitz Hanna! És gratulálunk a kis csapat többi tagjának is. Megérdemlik. Csak így tovább, kis atléták.

(áros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-06-04: Sport - x:

Új vágányon a bajnokság (Kosárlabda)

Két földrajzi csoportot alakítanak ki a következő idénytől a női A-osztályos kosárlabda-bajnokságban. Az Északnyugati csoportban játszik majd városunk csapata, a Sepsi BC, továbbá a brassói, a gyulafehérvári, az aradi, a temesvári, a kolozsvári, a nagyváradi és a szatmárnémeti alakulat.
2009-06-04: Sport - x:

Negyedik a Sepsiszentgyörgyi ISK (Kézilabda)

Befejeződött az ifjúsági III-as fiúk 2008—2009-es bajnoksága, melyen a döntőtornáig jutott a Sepsiszentgyörgyi ISK együttese.