KosárlabdaÚj vágányon a bajnokság

2009. június 4., csütörtök, Sport
Két földrajzi csoportot alakítanak ki a következő idénytől a női A-osztályos kosárlabda-bajnokságban. Az Északnyugati csoportban játszik majd városunk csapata, a Sepsi BC, továbbá a brassói, a gyulafehérvári, az aradi, a temesvári, a kolozsvári, a nagyváradi és a szatmárnémeti alakulat.

A Délkeleti csoportot a târgoviştéi, az alexandriai, a craiovai, a Rm. Vâlcea-i és a jászvásári együttesek alkotják, a három bukaresti csapattal, az Olimpiával, a Sportullal és a Rapiddal együtt. A csoporton belül oda-vissza játszanak a csapatok, majd a csoportok első négy helyezettjéből kialakítják az A1 minőségi csoportot, az utolsó négy helyezettből az A2 csoportot. Az A1 és A2 csoportokba az együttesek magukkal viszik az egymás elleni eredményt, és játszanak a másik csoportból jött ellenfeleikkel. A bajnokság végén az A1 és A2 csoportokban a mostani rendszer szerint rájátszással döntik el a végső sorrendet. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-06-04: Sport - x:

Elődöntő Szentgyörgyön (Kosárlabda, U16)

Mától vasárnapig a Mikes Kelemen Főgimnázium Bogdán Antal Sportterme ad otthont az országos U16-os kosárlabda-bajnokság második elődöntő tornájának.
2009-06-04: Sport - x:

Horovitz Hanna külföldi és hazai sikerei (Atlétika)

A MOL-pályázat révén utazhatott a Balaton-parti Keszthelyre Kövér Sándor edzővel Horovitz Hanna atléta.