Százegy évesen is elmegy szavazni

2009. június 5., péntek, Közélet

Khell Julianna 1907. november 25-én született Gábor Áron szülőfalujában, Bereckben. Habár Juci néni állandó lakhelye Marosvásárhely, a vasárnapi választásokat megelőzően fiával, Khell Ödönnel, a Gábor Áron Alapítvány elnökével hazahozatta magát szülőfalujába, ahol vasárnap az urnák elé járul, hogy a magyar összefogás listájára adja voksát.

Juci néni Marosvásárhelyen egy panellakás negyedik emeletén lakik, és nem bízik abban, hogy ha mozgóurnát kér, kiszállnak hozzá, ezért jobbnak látta azt, hogy szülőfalujában szavazzon. ,,A fiam segítségével, őt karon fogva, ahogy tudok, elmegyek szavazni, mert nem szalaszthatjuk el ezt a nagy történelmi pillanatot, amikor békés úton, a határok megváltoztatása nélkül egyesülhet a Kárpát-medencei magyarság." (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-06-05: Közélet - x:

Videoművészeti kiállítás a Lábas Házban - Mózes László

Hot Pixels címmel nyílik meg ma este 8 órakor fiatal alkotók videoművészeti kiállítása a sepsiszentgyörgyi Lá­bas Ház nagytermében. Tíz képzőművész közel harminc munkáját láthatják az érdeklődők, hasonló bemutató az 1991-es Médium-kiállítás óta nem volt Sepsiszentgyörgyön.
2009-06-05: Közélet - x:

Biztosítják a szavazóhelyiségeket

Megyénkben 212 szavazóhelyiségben várják a választókat vasárnap. Ezek 187 épületben működnek.