Videoművészeti kiállítás a Lábas Házban - Mózes László

2009. június 5., péntek, Közélet

Hot Pixels címmel nyílik meg ma este 8 órakor fiatal alkotók videoművészeti kiállítása a sepsiszentgyörgyi Lá­bas Ház nagytermében. Tíz képzőművész közel harminc munkáját láthatják az érdeklődők, hasonló bemutató az 1991-es Médium-kiállítás óta nem volt Sepsiszentgyörgyön.

Forró, mert izgalmas ― mondja a bemutatandó kísérleti filmekről Vetró Barnabás, a tárlat társszervezője. Né­hány perces munkákról van szó ― ,,velős, egyszerű, minimalista dolgok" ― a 28 alkotás összidőtartama mintegy hetven perc, valójában a Magma csoport kortárs művészeti gyűjteményének videoanyaga. Sepsiszentgyörgyi vagy innen elszármazott képzőművé­szekről van szó, meghívott kiállítóként a fü­löp-szigeteki Mannet Villariba mutatkozik be.

Kiállításukat a korábban elképzelt Magma kortárs képzőművészeti kiállítótérben szerették volna bemutatni, de mivel a Bazár-soron ez még a mai napig sem készült el (noha karácsonyi kiállításról is szóltak az ígéretek), így végül tárlatukat szűkös anyagi támogatással állítják össze a Lábas Házban, kölcsönkért ,,doboztévékkel" és DVD-lejátszókkal.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-06-05: Közélet - x:

Etnikai tisztogatás az erdészetnél - Szekeres Attila

Ilyen aljas módon nem jártak el senkivel — fogalmazott Kiss Attila, a megyei erdészeti hivatal kirúgott műszaki igazgatója, aki munkajogi pert indított a sepsiszentgyörgyi bíróságon.
2009-06-05: Közélet - x:

Százegy évesen is elmegy szavazni

Khell Julianna 1907. november 25-én született Gábor Áron szülőfalujában, Bereckben. Habár Juci néni állandó lakhelye Marosvásárhely, a vasárnapi választásokat megelőzően fiával, Khell Ödönnel, a Gábor Áron Alapítvány elnökével hazahozatta magát szülőfalujába, ahol vasárnap az urnák elé járul, hogy a magyar összefogás listájára adja voksát.