A szentgyörgyi utak egyharmadát felújítják - Farcádi Botond

2009. június 9., kedd, Közélet

Sepsiszentgyörgy összesen 82 kilométeres úthálózatának egyharmadát szeretné négy év alatt teljesen felújítani a polgármesteri hivatal — ha valamennyi leadott pályázatot kedvezően bírálnak el, és bejönnek a szükséges pénzek. Antal Árpád András ezt sajtótájékoztatón jelentette be.

A Csíki utca korszerűsítése után következik a Kőrösi Csoma Sándor, a Templom, az Olt, a Palló, a Romulus Cioflec utca. Számos helyen csatornázás sincs, így a munkálatok során ezt is meg szeretnék oldani. A korszerűsítés azonban nem olcsó mulatság: egy kilométernyi utca teljes felújítása megközelítőleg egymillió euróba kerül.

Jelenleg egyébként folyik a kátyúzás a Kós Károly, Gyár és József Attila utcában, kicserélték a szegélyköveket a Gyár és a Fenyves utcában is. A József Attila utcában sikeresen kicserélték az aknatetőket, a továbbiakban még 150 mozgatható aknatetőt szerelnek fel városszerte. A központban is folynak az útjavítások, itt egyébként — és az állomás felé vezető híd előtt — piros alapot kapnak majd az átjárók. A városvezető ígérete szerint június végéig kicserélik az igen megrongálódott, rozsdás közlekedési táblákat, köztük a településirányítókat is. A parkban a sziklakert rendezése folyik, kovácsoltvas-korlátokat szereltek fel a régi vasszerkezetek helyett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2009-06-09: Közélet - x:

A vétkes gépkocsivezető szabadlábon védekezhet (Négy halott, három súlyos sebesült Kézdiszentléleken) - Iochom István

Szombati lapszámunkban már hírül adtuk: az idei esztendő legsúlyosabb közúti balesete történt pénteken 19 óra előtt pár perccel Kézdiszentléleken.
2009-06-09: Közélet - x:

Módosították a költségvetést

A megyeháza a forgóalapból 70 000 lejt irányított át a megyei utak biztonsági övezetének karbantartására, ami ároktakarításból, átereszek kipucolásából és az út menti gaz eltávolításából, azaz kaszálásból áll. További 30 000 lejt szántak buszmegállók létesítésére, ám az erről szóló határozattervezet elfogadását elnapolta a megyei közgyűlés. (sz.)